Havlíčkův Brod vybral nového mobilního operátora

18.02.2013 18:30

Město v letošním i příštím roce ušetří za telefony. Nového mobilního operátora radnice vybrala loni pomocí elektronické aukce a už první vyhodnocení ukazují, že výsledná úspora bude značná. Smlouvu s novým dodavatelem mobilních služeb město uzavřelo na dva roky.

Havlíčkův Brod vybral nového mobilního operátora
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Výběrové řízení formou aukce provedlo město loni v srpnu. Jeden z uchazečů podal námitku, proto došlo k převodu prvních mobilních čísel k novému operátorovi až v listopadu 2012. V současné době využívá služby nového operátora 69 služebních čísel. „Zbývá převést už jen datové modemy, které máme zatím vázané smlouvou za zlevněný nákup,“ upřesnil vedoucí odboru správy a informatiky Vladislav Rohlík.

Už z dosavadních částek za vyúčtování je zřejmé, že radnice ušetří. Dokazuje to např. hovorné za měsíc leden. Oproti stejnému období v loňském roce se částka za hovorné snížila zhruba o 30 procent.

„Výsledná úspora nebyla jen za mobilní telefony, ale díky zavedení virtuální podnikové sítě město ušetřilo i za hovory na pevných linkách. Zaměstnanci logicky více používají mobily a z pevných linek tolik nevolají,“ zhodnotil Rohlík. „Výběr formou elektronické aukce jsme použili již několikrát, např. při výběru dodavatele elektrické energie či plynu a úspory se vždycky vyplatily. Získané zkušenosti proto chceme použít i na výběr dalších komodit. Elektronický nástroj k řešení veřejných zakázek formou aukce má jednoznačně kladné stránky, proto úřad zvažuje jeho nákup,“ shrnul místostarosta města Čeněk Jůzl.

Alena Doležalová
tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: muhb.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …