Hlavním pořadatelem festivalu Jičín – město pohádky bude město

31.01.2024 7:17 | Tisková zpráva

Rada přijala několik usnesení o festivalu Jičín – město pohádky. Příprava letošního ročníku, kdy poprvé bude hlavním pořadatelem město Jičín, postoupí do další fáze.

Hlavním pořadatelem festivalu Jičín – město pohádky bude město
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rada doporučuje Zastupitelstvu města schválit smlouvu o spolupořadatelství letošního (33.) ročníku mezi městem Jičín a Nadačním fondem Jičín – město pohádky, jenž doposud byl hlavním organizátorem. I v nové podobě pořádání bude mít nadační fond významnou úlohu, protože za uplynulé ročníky má s pohádkovým festivalem rozsáhlé zkušenosti. Rada dále doporučuje Zastupitelstvu města schválit poskytnutí dotace ve výši 426 000 korun Nadačnímu fondu Jičín – město pohádky. Prostředky nadační fond použije na úhradu nájmu za sklad v obci Ostružno, úhradu nájmu kanceláře a také na administrativu a zajištění vlastního chodu a administrativy.

Anketa

Je Petr Pavel dobrým prezidentem?

2%
96%
hlasovalo: 27526 lidí

Rada raké schválila organizační tým 33. ročníku festivalu Jičín – město pohádky. Pracovní skupina sestává z těchto pěti funkcí: produkční festivalu, dramaturg festivalu, vedoucí technické čety, produkce divadel a koncertů a vedoucí Odboru kultury a cestovního ruchu MěÚ Jičín. Pracovní skupina zajistí větší operativnost při přípravách festivalu.

Rada dále schválila vzor smlouvy o dílo, kterou město Jičín bude uzavírat pro zajištění a konání 33. ročníku, a rovněž pověřila vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Mgr. Zuzanu Vavřincovou uzavíráním těchto smluv.

Nadační fond Jičín – město pohádky odevzdal veškerá práva a licence městu Jičín a vypověděl smlouvu o spolupráci s městem Jičín, čímž se fakticky vzdal hlavní role v organizování festivalu. Zároveň se tím demontoval dosavadní, zaběhnutý proces přípravy celé akce, tudíž je nutné ho nově postavit. Od podzimu proto na MěÚ Jičín probíhají intenzivní jednání o přípravě realizačního týmu festivalu a aktuální usnesení Rady města představují jejich završení.

Základní vzkaz je, že 33. ročník festivalu bude a děti i všichni další příznivci pohádky se na září mohou těšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

7:17 Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

Profesionální hasiči z litoměřické stanice a pracovníci technických služeb města vytáhli nefunkční č…