Hodonín: Novoroční koncert provázela slavnostní atmosféra

12.01.2024 16:28 | Tisková zpráva

Jedinečný kulturní zážitek přinesl všem návštěvníkům Novoroční koncert s přípitkem starosty, který se konal 11. ledna. V sále kulturního domu zaplněném téměř do posledního místa zazněl slavnostní program v podání domácích interpretů. Starosta Libor Střecha úvodem popřál přítomným vše nejlepší do nového roku. Koncertu se zúčastnila také řada hostů včetně zástupců našich partnerských měst Skalica a Holíč.

Hodonín: Novoroční koncert provázela slavnostní atmosféra
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

První část hudebního večera patřila Komornímu orchestru Jana Noska Základní umělecké školy Hodonín pod taktovkou dirigenta Davida Herzána. Smyčcové hudební těleso představilo díla J. Haydna a A. Corelliho. Brilantní sólo na violoncello zahrála Karolína Juráčková.

V další části koncertu přivítalo nadšené publikum pěvecký sbor Barbastella Gymnázia Hodonín pod vedením sbormistra Josefa Ilčíka. Repertoár zahrnoval vánoční písničky Zapomenutého příběhu od Zdeňka N. Bričkovského s průvodním slovem od Dagmar Kočtářové. Nezapomenutelný byl výkon sólistů, zpěváků Václava Holinky a Filipa Soustružníka, který hrál také na kytaru. V originále písně nazpíval Ondřej Ruml, s nímž Barbastella vystupovala při svém vánočním koncertu k 30. výročí od svého založení.

„Koncert byl nádherný, myslím, že rok od roku je to lepší. Jsem hlavně rád, že nám tady hrají hodonínská tělesa, jak Komorní orchestr Jana Noska, tak Barbastella se svými sólisty. Je to úžasné a opravdu závěrečné ovace ve stoje dokázaly, že se to všem líbilo,“ řekl své bezprostřední dojmy starosta města. Ten zároveň všechny hosty pozval do foyer domu kultury, kde si společně připili na nový rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…