Hodonín: Pravnučku TGM Charlottu Kotíkovou přijalo vedení města

07.03.2018 21:17

Pravnučka T.G. Masaryka, prvního československého prezidenta Charlotta Kotíková, přijela poprvé do jeho rodného Hodonína v rámci zdejších oslav 100 let československé státnosti a výročí narození TGM.

Hodonín: Pravnučku TGM Charlottu Kotíkovou přijalo vedení města
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Dnes dopoledne ji přijalo vedení města v budově radnice, poté se vypravila na prohlídku Masarykova muzea, její cesta pak směřovala do Čejkovic, kde její pradědeček chodil do školy a také bydlel. Charlotta Kotíková přicestovala ze Spojených států, kde se věnuje výtvarnému umění, za svoji činnost v zahraničí obdržela dříve cenu ministerstva kultury i Senátu ČR a je předsedkyní Společnosti Jindřicha Chalupeckého, jež oceňuje mladé české umělce. Charlotta Kotíková se v Hodoníně živě zajímala o historická fakta a ocenila vlídné přijetí. Její další program zahrnuje odpolední pietní akt u sochy TGM a také večerní slavnostní udílení Výročních cen města Hodonína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…