Hodonín: Rada města schválila zadání projektu na modernizaci okolí Rozmarýnku

13.03.2021 12:47

Jednání rady města 9. 3. opět přiblížilo k realizaci projekt Revitalizace parku a zpevněných ploch v blízkosti obchodního centra Rozmarýnek.

Hodonín: Rada města schválila zadání projektu na modernizaci okolí Rozmarýnku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Radní odsouhlasili zadání veřejné zakázky na projekt modernizace této části města společnosti City Upgrade s.r.o., kteří jsou již autory studie. Obyvatelé této lokality jsou tak o krok blíže revitalizaci okolí svého bydliště, která se připravuje již několik let.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Předmětem veřejné zakázky je zpracování projektové dokumentace pro územní a stavební řízení a provádění stavby, inženýrská činnost a výkon autorského dozoru. Podkladem pro vypracování projektu je odborná studie, kterou firma vypracovala v roce 2019 a v tomto roce ji zároveň představila veřejnosti.

Studie řeší regeneraci parku situovaného mezi ulicemi Měšťanská a Brandlova v lokalitě sídliště Rudolfa Filipa a přilehlých ploch v okolí obchodního centra Rozmarýnek. Zahrnuje úpravu stávajících a vybudování nových zpevněných ploch, chodníků, inženýrských sítí, úpravu technické infrastruktury včetně veřejného osvětlení, terénních a sadových úprav. Součástí studie je rovněž detailní koncepce zeleně, stejně jako mobiliáře i objektů drobné architektury jako jsou například pergoly, herní prvky pro děti a mládež či vodní prvek.

Vzniknout by tak mohla nová zóna odpočinku, která nabídne příjemné prostředí a relaxaci především občanům žijícím v této části našeho města. Přestože projektová příprava představuje samotný začátek prací, odhad očekávané realizace hovoří o druhé polovině roku 2022. Vývoj projektu můžete sledovat rovněž na PinCity. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…