Hodonín: Radnici zpestří výstava obrázků. Kdo bude majitelem nového kola?

25.08.2017 18:58

Prázdninová kampaň „Na kolo jen s přilbou“ jde do finále. Jejím cílem je přispět ke snížení úrazů cyklistů, zejména těch s vážnými následky na zdraví. Součástí kampaně je výstava obrázků, které k tématu namalovaly děti ze základních škol a k vidění budou už od pondělí 28. srpna do pátku 8. září na hodonínské radnici.

Hodonín: Radnici zpestří výstava obrázků. Kdo bude majitelem nového kola?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Celá akce bude vyhodnocena a zakončena v rámci evropského týdne mobility. V pátek 15. září si šťastný majitel odveze domů nové dětské cyklistické kolo.

Po celé období letních prázdnin děti, které jely na kole a měly správně připevněnu cyklistickou přilbu, dostávaly od městské či státní policie drobné dárky. Zájemci si mohli také vyzvednout kupóny s 10% slevou na nákup dětské cyklistické přilby a uplatnit je ve vybraných cyklistických obchodech v Hodoníně.

„Ve spolupráci s městskou policií vyhodnotíme kampaň hned po ukončení prázdnin a už od 28. srpna si může veřejnost prohlédnout obrázky dětí z 1. až 5. tříd základních škol, které vystavujeme v prostorách foyer radnice,“ uvedla Veronika Večerková, organizátorka kampaně z odboru rozvoje města. K vidění bude více než stovka obrázků žáků ze čtyř hodonínských základních škol. Výstava potrvá do 8. září a je volně přístupná.
Kampaň vyvrcholí v pátek 15. září. V tento den, v době od 7 do 19 hodin, policie zastaví a vybere jednoho náhodného cyklistu v Hodoníně. A pokud bude mít své kolo řádně vybaveno podle předpisů a na hlavě bude mít cyklistickou přilbu, stane se majitelem nového jízdního kola. Známo je pouze datum, nikoli přesné místo a čas. Šanci vyhrát má tak každý!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…