Hodonín: Koho vlastně zastupitel Sedlačík potkal?

14.08.2017 19:45

Před týdnem rozvířilo hladinu veřejného mínění jednání zastupitele města Romana Sedlačíka, který potkal ve městě cizince afrického původu. Dotazoval se jich, odkud jsou a zda jsou muslimové. Poté, co měl muž „lámanou angličtinou“ odpovědět, že jsou z Německa, přivolal na ně městskou policii.

Hodonín: Koho vlastně zastupitel Sedlačík potkal?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Celý případ i s fotografií a výzvou, aby občané postupovali stejným způsobem, prezentoval na svém soukromém facebookovém profilu. Případ vyvolal vlnu nesouhlasu a kritiky nejen mezi hodonínskými občany, ale zaplnil i přední místa většiny médií.

Jak se ukázalo, ten, co hovořil „lámanou angličtinou“, byl voják americké armády s americkým občanstvím, který přijel na osobní pozvání na návštěvu Hodonína z Německa se svou manželkou a dvěma dcerami. Chtěli poznat klidnější město, než je hlavní město, které je zatíženo turismem. Jaké dojmy z návštěvy Hodonína si asi odvezli domů?

„Kromě „lámané angličtiny“ ještě ovládá jazyk francouzský a německý“, poznamenal k osobě vojáka starosta města Hodonína Milan Lúčka. „Jeho paní pracuje jako ředitelka nadace, která podporuje dětské domovy, školky a školní zařízení v Ugandě. Byli ubytováni v městském hotelu Krystal  a sobotní odpoledne se rozhodli strávit nakupováním ve městě, kde potkali našeho zastupitele pana Sedlačíka. Jsou to křesťané a reakce našeho zastupitele byla zcela neadekvátní,“ doplnil starosta.

Reakce starosty i dvou místostarostů, odmítající zastupitelovo jednání, byla okamžitá a kritická. První místostarosta Vítězslav Krabička se z důvodu čerpání dovolené nemohl k prohlášení připojit. To učinil ihned po svém návratu. Svůj nesouhlas s jednáním zastupitele Sedlačíka tak vyjádřilo celé vedení hodonínské radnice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…