Hradec Králové: Dušan Hřebíček je jako Georges Mélies nepřekonatelný

24.10.2014 8:38

Výroční cenu Divadelních novin za herecký výkon sezony bez ohledu na žánry získal Dušan Hřebíček za titulní roli v inscenaci Poslední trik Georgese Méliese. Na jevišti Divadla Drak ji nastudoval režisér Jiří Havelka, který byl za ni oceněn s autorem výpravy Markem Zákosteleckým i v nově zavedené kategorii Loutkové a výtvarné divadlo. Ceny byly vyhlášeny v pražském Divadle Minor.

Hradec Králové: Dušan Hřebíček je jako Georges Mélies nepřekonatelný
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

„Všichni v divadle máme z úspěchu velikou radost a všem třem oceněným upřímně gratulujeme. Dušan Hřebíček podává skvělý herecký výkon, prostě nejlepší napříč žánry. Já za sebe děkuji všem, kteří se na inscenaci podíleli, je to krásné kolektivní dílo,“ s radostí sděluje ředitelka Divadla Drak Eliška Finková a dodává, že diváci v Hradci mohou inscenaci vidět 30. října od 19 hodin a 15. listopadu v rámci Noci divadel od 16 a 19 hodin.

Inscenace Divadla Drak je inspirována pozoruhodným životním příběhem a dílem průkopníka kinematografie Georgese Mélièse. Přivádí diváky do lákavého prostředí kouzelníků, triků a magie. Kouzelnické triky, které Méliès dokázal jako první neuvěřitelně nápaditým způsobem využít ve filmovém médiu, si dodnes zachovávají svou výtvarnou poezii. A mají mnoho pokračovatelů. Na Mélièsův svět plný bezbřehé imaginace je dokonce i smrt krátká, neboť celuloid, iluze a fantazie jsou zbraně, které snad mohou i Zubatou porazit...

Divadlo Drak hraje představení pro celou rodinu. V hledišti se tak potkávají všechny generace diváků. Za více než padesát let existence si divadlo vydobylo výjimečnou pověst v Čechách i v zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: hradeckralove.org

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.