Hradec Králové: Klientům SeneCura SeniorCentra se splnilo přání, zažili vyhlídkový armádní let

01.09.2023 7:17 | Tisková zpráva

Klientům domovů pro seniory SeneCura se plní speciální Roční přání. Pánové Miloš Liška a Josef Tichý, klienti SeniorCentra v Hradci Králové, působili dříve v armádě a nepřáli si proto nic jiného, než proletět se armádním letounem.

Hradec Králové: Klientům SeneCura SeniorCentra se splnilo přání, zažili vyhlídkový armádní let
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Přání se jim splnilo díky aktivnímu personálu domova. Ten využil akci, kterou pořádala Armáda ČR na letišti v Hradci Králové. „Vytvořili jsme skupinu z pečovatelek, aktivizačních pracovnic a pěti klientů a společně vyrazili na letiště. Klientům jsme zajistili bezplatný zážitkový let v nákladním letounu,” popisuje sociální pracovnice Tereza Musilová.

Pan Miloš Liška je 79letý generál ve výslužbě, který působil jako vojenský pilot na několika různých strojích. Létal i se stíhačkami včetně například Mig 21.

Josefa Tichého pojí s panem Liškou stejný rok 2022, v němž se stali klienty domova SeneCura. Pan Tichý by však mohl soutěžit o věkový rekord mezi účastníky podobných letů, je mu totiž krásných 92 let. V armádě sloužil 45 let, převážně jako technik v Praze-Kbelích, Pardubicích a Košicích.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29578 lidí

„Oba klienti měli radost, že si mohli připomenout mládí. Navíc se mohli podívat do kabiny letounu a vyfotografovat se s piloty,” dodává ředitel SeniorCentra Hradec Králové Martin Trávníček. Skupina si také prohlédla vystavené modely letadel a užila si společně oběd.

Roční přání je jeden z hlavních programů v domovech SeneCura. U každého splněného přání musí být na začátku myšlenka. Proto zaměstnanci nejdříve zjišťují, čím by klienty mohli překvapit a co by je opravdu potěšilo. Právě zážitky převládají nad hmotnými dary. Plnění přání pak probíhá prakticky během celého roku. Zkrátka podle toho, o jaké přání se jedná a pro jaké roční období se hodí.

SeneCura SeniorCentrum Hradec Králové nabízí sociální služby Domov pro seniory (ZDE) a Domov se zvláštním režimem (pro seniory trpící Alzheimerovou chorobu či demencí - ZDE) a Odlehčovací službu. Svým klientům zde zajišťují péči 24 hodin 7 dní v týdnu. Je držitelem čyřhvězdičkové Značky kvality od Asociace poskytovatelů sociálních služeb. Kromě zdravotní, ošetřovatelské a sociální péče zde naleznete širokou škálu doplňkových služeb i bohatý výběr volnočasových aktivit.
Skupina SeneCura je s více než 2 000 lůžky předním nestátním poskytovatelem pobytových sociálních služeb v České republice. V 17 SeniorCentrech nabízí pobytové sociální služby Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem pro klienty s Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence. Zařízení SeneCura jsou založena na partnerství, spolupráci, inovacích, kvalitní péči, ale i na vysoké kvalitě života ve stáří. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…