Hradec Králové: Krytý plavecký areál bude v letní sezóně uzavřen

19.04.2018 7:34

Správa nemovitostí Hradec Králové, provozovatel plaveckého areálu, opět naplánovala termíny odstávky v letní sezoně z důvodu provádění prací, které nelze provést za běžného provozu a na základě zkušeností z předchozích let. Na realizaci prací je zpracován přesný harmonogram.

Hradec Králové: Krytý plavecký areál bude v letní sezóně uzavřen
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Krytý plavecký bazén 50 m bude uzavřen pro veřejnost od 16. do 27. července 2018, zahájení provozu je naplánováno na 29. 7. 2018. Letošní odstávka bude opět 12 dní, neboť i v letních měsících si nachází bazén stále více plavců. Během této doby bude opravena prosklená stěna na severní straně bazénu. Jako obvykle budou vymalovány veřejné prostory, vyměněna bazénová voda, budou opraveny obklady, dlažba a spáry, proběhne kontrola vzduchotechnických jednotek i vodního hospodářství úpravny bazénové vody. Dojde i k čištění výměníků na ohřev užitkové a bazénové vody, k nátěru podlahy ve strojovně VZT, opraveny budou i podhledy ve sprchách mužů, proběhne mytí prosklených stěn v bazénové hale, následně desinsekce objektu a celkový úklid.

Možnost koupání během odstávky bazénu bude v Aquacentru Městských lázní a na letním koupališti Flošna. Po celou letní sezónu bude otevřena i Slunná loučka u krytého 50m bazénu, kde se návštěvníci můžou opalovat a relaxovat.

Provoz sauny bude zkrácen o hodinu

Uzavření Aquacentra v Městských lázních je plánováno od 3. do 21. září 2018, zahájení provozu dne 22. 9. 2018. Provozní odstávka v měsíci září je nejvhodnější a je vždy plánovaná po skončení odstávky plaveckého bazénu. V letošním roce bude provedena výměna podhledů a osvětlení v bazénové hale AQC v předpokládané hodnotě do 1 mil. Kč, z tohoto důvodu bude odstávka o 1 týden delší než obvykle. Proběhnou i další práce, např. oprava vyústek vzduchotechniky, malování veřejných prostor, úprava baru u vody, oprava obkladů, dlažeb a spárování, oprava dveří do sauny i úprava interiéru v sauně. Zkontrolovány budou vzduchotechnické jednotky a vodní hospodářství úpravny bazénové vody. Výměníky na ohřev užitkové a bazénové vody budou vyčištěny, proběhne mytí prosklených stěn v bazénové hale, výměna bazénové vody, desinsekce a celkový úklid objektu.

Možnost plavání po dobu odstávky aquacentra je na 50m bazénu, v případě pěkného počasí i na letním koupališti Flošna. Ostatní služby – kadeřnictví, kosmetika, pedikúra a kanceláře v budově Městských lázní budou v provozu.

Provoz sauny v aquacentru v letních měsících bude na základě loňských zkušeností v červenci a srpnu zkrácen o 1 hodinu, a zase bude zdarma pro všechny návštěvníky (v ceně vstupného do aquacentra). Bude zajišťován personálem ze šaten, otevírací doba v sauně bude v červenci a srpnu od pondělí do pátku od 11 do 21 hodin a v sobotu, neděli a ve svátek od 11 do 20 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…