Hradec Králové: Město snížilo nájemné nebytových prostor na Gočárově třídě, láká nové nájemce

10.01.2017 16:02

U vybraných uvolněných nebytových prostor na Gočárově třídě se město rozhodlo snížit nájemné. Cílem je zvýhodnit podmínky těm podnikatelům, kteří upřednostňují setrvání v takzvaných kamenných obchodech v centru města.

Hradec Králové: Město snížilo nájemné nebytových prostor na Gočárově třídě, láká nové nájemce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Městští radní dnes souhlasili se snížením ceny na minimum, která by městu pomohla pokrýt alespoň náklady na nutnou údržbu těchto prostor.  

Přestože město uvolněné prostory na Gočárově třídě v úseku od vily Aničky ke křižovatce Koruna několikrát k pronájmu nabízelo a cenu za pronájem postupně snižovalo, neprojevil o ně nikdo zájem. „Rozhodli jsme se původní pevně stanovené ceny dané směrnicí města snížit z minimálních 1500 korun za metr čtverečný a rok na minimálních 600 korun. Nájemci budou mít nulové nájemné  pro počáteční období, než upraví prostory v souladu s činností, kterou hodlají provozovat. Cílem této mimořádné pobídky potencionálním nájemcům je zajistit zajímavé a pro obyvatele Gočárovy ulice doplňkové prodejny, které nejsou v blízkém obchodním centru a které oživí aktivity v ulici a přivedou kupující i z jiných částí města,“ vysvětlila Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za oblast majetku a městských společností.

Takto nízký nájem by město garantovalo po dobu dvou let. K tomuto kroku se rozhodlo poté, kdy o opakovanou nabídku předmětných prostor neprojevil nikdo zájem. Cena za pronájem nebytových prostor, ale i postup při jejich nabízení k pronájmu je pevně daný a změnit tato pravidla, byť výjimečně jako v tomto případě, může jen rada města.

„Chceme, aby tato ulice žila a byla plná obchodů. Ptali jsme se prostřednictvím ankety i občanů, co by v těchto místech uvítali. Lidé by zde rádi v budoucnu například chtěli řeznictví či pekařství, ale možnost ucházet se o tyto prostory má samozřejmě kdokoliv,“ uzavřela Romana Lišková.

Město nyní vypíše záměr pronajmout nebytové prostory na Gočárově třídě pod čísly popisnými 1209, 1225, 1228 a 1229. Minimální nájemné bude činit 600 korun za metr čtverečný a rok. Během několika následujících dní budou detailnější informace vyvěšeny na úřední desce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…