Hradec Králové: Rybník Cikán byl po deseti letech vyloven

04.04.2012 9:10

Dvě tuny násady kapra a asi 700 kg tržního tolstolobika, tolik ryb bylo v březnu vyloveno v hradeckém rybníku Cikán.

Hradec Králové: Rybník Cikán byl po deseti letech vyloven
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Poslední výlov rybníka Cikán byl udělán zhruba před deseti lety. Rybník po celou dobu totiž sloužil k chytání ryb na udici. Měli jsme však velký problém s pytláky. Ryby ubývaly v nehorázném množství. Našimi prostředky jsme nebyli schopni zajistit ochranu, proto jsme přistoupili k tomu, že v tomto rybníku chováme v největší míře násady ryb, které následně přemisťujeme do jiných rybníků,“ řekl Milan Zerzán, ředitel městské akciové společnosti Městské lesy Hradec Králové.

Doplnil, že většina vylovených ryb putovala do rybníku Výskyt. Na rybníku Cikán byly vyloveny dvě tuny kapří násady, která by měla dorůst do váhy čtyř tun. „Tyto ryby budou určeny pro vánoční trh, kdy opět ryby z místních rybníků budou prodávány pod značkou Hradecký kapr,“ podotkla Lenka Zídková, předsedkyně představenstva společnosti Městské lesy Hradec Králové.

„Rybník Cikán je posledním nerekonstruovaným rybníkem Městských lesů Hradec Králové. Jeho hráz je v dezolátním stavu. Měl by vzniknout projekt na rekonstrukci, v rámci oprav by se v příštím roce současně udělalo i odbahnění, přičemž toto bahno, které je plné živin, bude použito k rekultivaci lesní půdy,“ konstatoval náměstek primátora pro správu majetku a městské organizace Martin Soukup.

Kvůli plánovanému výlovu rybníka Cikán přibyly městským lesům starosti. I když není samotný rybník ani jeho okolí v chráněné krajinné oblasti, museli lesáci spolupracovat s Českou inspekcí životního prostředí a krajským úřadem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …