Hradec Králové: Uzavírky ve městě budou přehledně na městském webu

27.09.2014 6:33

Další příjemnou a užitečnou službu chystá královéhradecký magistrát pro všechny, kteří chtějí mít informace z Národního dopravního informačního centra o uzavírkách ve městě. Nově by měl tyto údaje přinést již existující pasport komunikací. S pokrytím nákladů na zprovoznění služby a celkovou integraci dat souhlasili dnes radní města.

Hradec Králové: Uzavírky ve městě budou přehledně na městském webu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Některé uzavírky a dopravní omezení ve městě Hradec Králové jsou iniciována vlastníky komunikací, jimiž není město. Může to být stát či například Královéhradecký kraj. „V takovém případě je město o plánovaných zavírkách informováno pouze písemně. Celkový souhrn všech dopravních omezení však poskytuje zájemcům a řidičům Národní dopravní informační centrum bezplatně, a to prostřednictvím svých aplikací ať už pro chytré telefony, počítače nebo tablety. Město by rádo i tyto informace, které dostává od státu či kraje, dávalo do budoucna souhrnně na vědomí všem občanům, a to prostřednictvím svého mapového projektu Pasport komunikací,“ vysvětluje přínos počinu Jiří Svátek, vedoucí odboru rozvoje Magistrátu města Hradec Králové. 

Už nyní je možné díky některým tabletům a chytrým telefonům nahlížet do map, které čerpají informace o dopravních omezeních a uzavírkách právě centrálně z Národního dopravního informačního centra. Elektronicky je tedy bude moci v blízké budoucnosti předat občanům i městský webový portál. O zprovoznění služby budou uživatelé včas informováni prostřednictvím informačního zpravodaje Radnice.

Na území města je zhruba 60 km státem či Královéhradeckým krajem vlastněných silnic. Městu pak přímo na katastru města patří asi 102 km místních komunikací, 294 km chodníků a 41 km cyklostezek. Státu patří silnice prvních tříd. Jedná se například o ulici Brněnská, Holická, Víta Nejedlého, Ant. Dvořáka, Koutníkova, Bratří Štefanů a II. silniční okruh, které spravuje zpravidla Ředitelství silnic a dálnic. Silnice druhé i třetí třídy patří Královéhradeckému kraji a spravuje je zpravidla Správa a údržba silnic. Mezi tyto silnice patří ulice Petra Jilemnického, Zborovská, Kladská, Jana Černého, Pouchovská. Městu patří pouze místní komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.