Hradec Králové: V dubnu bude zahájena stavba Odlehčovací služby Honkova

10.03.2020 8:32

Zastupitelé města dnes schválili výběr zhotovitele jedné z největších investičních akcí do sociální oblasti - Odlehčovací služby Honkova, kterým je firma STRABAG a.s. Budova s kapacitou 35 lůžek by měla být postavena za 115,7 milionů s DPH. Stavba objektu by měla být zahájena během měsíce dubna, dokončena a uvedena do provozu by mohla být v průběhu roku 2021.

Hradec Králové: V dubnu bude zahájena stavba Odlehčovací služby Honkova
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Výběr zhotovitele odlehčovací služby byl potvrzen jednohlasně všemi přítomnými zastupiteli. Během března ještě poběží potřebné zákonné lhůty a pak se začne pracovat na podpisu smlouvy. Celá akce má platná stavební povolení, tudíž předpokládáme zahájení v průběhu dubna. Stavba by měla být hotova a uvedena do provozu ještě v roce 2021,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic.

„Od roku 2014 řeší odbor sociálních věcí možnost realizace nové odlehčovací služby v Hradci Králové. Dosavadní kapacity ve městě byly nedostatečné a prostory už dávno neodpovídají moderním standardům. Nová odlehčovací služba v Honkově ulici by v budoucnu měla nabídnout kapacitu 35 lůžek a prostory budou bezbariérové, což v dosavadním případě není. Nyní budeme řešit alokaci finančních prostředků na vybavení interiérů,“ doplňuje Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…