Hradec Králové opět vypisuje dotační programy na podporu kultury a cestovního ruchu

04.09.2023 10:32 | Tisková zpráva

Pravidla a vypsání tří dotačních programů na podporu a rozvoj kultury a cestovního ruchu v roce 2024 v Hradci Králové schválili na svém zasedání v tomto týdnu městští zastupitelé. O dotace mohou žádat pořadatelé akcí plánovaných na Královéhradecká nábřeží, kulturní organizace na svou celoroční činnost či subjekty působící v oblasti cestovního ruchu. Žádosti bude možné podávat na podzim, na činnost v kultuře a akce na nábřeží v průběhu října, pro projekty cestovního ruchu pak v listopadu.

Hradec Králové opět vypisuje dotační programy na podporu kultury a cestovního ruchu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„V našem městě se můžeme pyšnit celou řadou velmi kreativních lidí, spolků, organizací, které pomáhají oblast kultury a cestovního ruchu stále posouvat kupředu. Jako město se snažíme jim vycházet maximálně vstříc a podpořit každý dobrý nápad. V zastupitelstvu jsme schválili pravidla několika dotačních programů, ve kterých budou moci zájemci žádat o nemalé částky. Ačkoliv jsme aktuální návrh sestavili podle letošního objemu dotací, budeme nadále usilovat o to, aby došlo na příští rok ještě k navýšení finančních prostředků,“ říká náměstkyně primátorky pro oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková.

Mezi tři schválené dotační programy patří podpora činnosti kulturních organizací, akce Královéhradecká nábřeží a projekty v rámci oblasti cestovního ruchu. „Kulturní organizace mohou žádat o finanční příspěvky na svou celoroční činnost v roce 2024. Žádosti bude možné podávat od 2. do 18. října. V tomto jednokolovém dotačním titulu bychom rádi rozdělili částku dva miliony korun. Rozhodující ale pro nás bude sestavování rozpočtu a jeho výsledná podoba,“ doplňuje náměstkyně Dvořáková.

Dotační program Královéhradecká nábřeží bude probíhat dvoukolově. V prvním kole bude možné žádat od 9. do 25. října, druhé kolo pak proběhne během ledna. Jeho cílem je podpořit akce, které se konají na nábřežích řek Labe a Orlice a které svým charakterem přispívají jedinečným způsobem k rozvoji společenského života ve městě.

Program na podporu cestovního ruchu bude také dvoukolový. Příjem žádostí proběhne v rozmezí 6. až 22. listopadu, druhé kolo se pak uskuteční v březnu příštího roku. Zájem o finanční příspěvek mohou projevit například zástupci turistických destinací, osoby, spolky a uskupení podílející se na rozvoji produktů cestovního ruchu, zkvalitňování infrastruktury cestovního ruchu a propagace města.

Další informace bude město postupně zveřejňovat na dotačním portálu města nebo na svých webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…