Investiční akce na Vsetíně

11.06.2017 8:37

Rekonstrukce dětských hřišť, stavební úpravy chodníků, vybudování tří bytů v domě s pečovatelskou službou, stavební úpravy šaten Pod Pecníkem, oprava střechy na objektu Sychrov č.p. 53 či třetí etapa Regenerace panelového sídliště Luh – to jsou investice za téměř jednatřicet milionů korun, které se do konce letošního roku zrealizují ještě na Vsetíně.

Investiční akce na Vsetíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Rekonstrukce dětského hřiště na ulici Dukelská u č.p. 1820–S obyvateli ulice Dukelská proběhla anketa, v rámci které si mohli zvolit zda bude zachováno hřiště dětské nebo zda se změní na hřiště sportovní. Obyvatelé tak rozhodli, že zde bude zachováno dětské hřiště, které se v případě příznivého počasí zrekonstruuje ještě v průběhu letošního roku. „Děti se tak mohou těšit na velkou loď, na které bude lezecká stěna s chyty, lanová síť, skluzavka, vyhlídková věž, plachta, kormidlo, skrýš nebo dvoj houpačka. Součástí hřiště bude také síťový kolotoč, pískoviště, pružinová kolébačka a obvyklý mobiliář jako jsou lavičky, odpadkové koše nebo stojan na kola,“ vyjmenoval vybavení hřiště starosta Jiří Růžička s tím, že původní asfaltový povrch bude nahrazen litým pryžovým povrchem, který je měkký, trvanlivý, pro děti při pádu bezpečný a má atraktivní vzhled. Celá rekonstrukce by měla stát zhruba 2,5 milionu korun.

Úpravy dětského hřiště a chodníku za domem Štěpánská č.p. 1883–Stejně jako u hřiště na Dukelské, byla i zde provedena s obyvateli anketa o typu využití hřiště. I zde si obyvatelé zvolili zachování dětského hřiště, a jeho realizace by měla proběhnout v průběhu července až září. „Po zrekonstruování zde děti naleznou kolotoč se sedátky, středovým volantem, opěradlem a protiskluzovou podlahou, lezeckou stěnu s chyty, lanovou síť a skluzavku či velkou houpačku na závěsu,“ doplnil starosta Jiří Růžička. Součástí hřiště bude také stojan na kola, odpadkový koš nebo lavičky. Úprav se dočká také chodník vedoucí k dětskému hřišti, který bude rozšířen a bude osazen novými obrubníky. Investice si celkově vyžádá cca 2,2 milionu korun.

Stavební úpravy šaten pod Pecníkem–Jedná se o výstavbu šaten u fotbalového hřiště Pod Pecníkem, které budou sloužit jako šatny a zázemí hráčů FC Vsetín a Hokejbalového klubu Vsetín. „Úpravy se týkají výstavby samotných šaten, úpravy zpevněné plochy, oplocení, venkovního schodiště a přípojek inženýrských sítí a předpokládaný termín realizace je naplánován od října letošního roku do května příštího roku,“ doplnil starosta Růžička s tím, že investice by měla stát zhruba 10 milionů korun.

Regenerace panelového sídliště luh III. etapa–První dvě etapy proběhly v předchozích letech. V rámci první etapy se opravila dětská hřiště a částečně chodníky a zeleň. V rámci druhé etapy došlo ke komplexní výměně veřejného osvětlení na celém sídlišti Luh a části chodníků nad knihovnou. „Do třetí etapy jsou zahrnuty především stavební úpravy chodníků, místních komunikací, odvodňovacích žlabů, stavební úprava dětského hřiště u bytového domu č.p. 1610, ale také výstavba nových parkovacích míst v ulici Tichá a městský mobiliář jako jsou odpadkové koše, lavičky nebo klepače na koberce,“ vyjmenoval starosta Jiří Růžička s tím, že město se opět uchází o dotaci u Ministerstva pro místní rozvoj, jejíž výše je maximálně 4 miliony korun. Předpokládané náklady na tuto etapu činí 9 milionů korun. Termín realizace je naplánován od července do prosince letošního roku.

Stavební úpravy v č.p. 1846 a vybudování tří nových bytů– „V loňském roce byl v domě se zvláštním určením v rámci průběžných oprav vyměněn výtah a v letošním roce dojde k úpravám nevyužitých prostor bytu domovníka a skladu na tři jednopokojové byty,“ informoval starosta Růžička a dodal: „Při rekonstrukci prostor dojde k vybourání a vyzdění nových příček, vybudují se nové vstupní otvory a jádra, provedou se nové rozvody vody a elektroinstalace, vzduchotechniky, podlahy a montáž zařizovacích předmětů a kuchyňských linek.“

V současné době má město Vsetín 258 bytů se zvláštním určením, které jsou určeny pro seniory nebo osoby, které dosáhly hranice odchodu do starobního důchodu či invalidity II. nebo III. stupně. Předpokládaná realizace za bezmála jeden a čtvrt milionu korun je naplánována od července do října. „Počet bytů se tak zvýší na 261, čímž umožníme žadatelům z pořadníku získat byt,“ doplnil Jiří Růžička.

Město má zpracovanou projektovou dokumentaci na zateplení pláště budovy včetně střechy a výměny okem, kterou plánuje realizovat v příštím období v návaznosti na získání dotace.

Stavební úpravy chodníků související s přechody I. a III. třídy Rokytnice –U domu č.p. 3 v Rokytnici dojde ke zrušení stávajícího přechodu pro chodce, který bude posunut o cca 20 metrů směrem do centra zúžení vozovky silnice I/69, kde bude provedeno nové dopravní značení.

Stavební úpravy bezbariérových chodníků budou navazovat na nově navržený přechod pro chodce u č.p. 3. a budou se týkat stávajících chodníků v délce cca 472 metrů z místa od křižovatky s místní komunikací. „Součástí stavby bude i stavební úprava zálivu autobusové zastávky Rokytnice č.p. 399. Na chodníky i sjezdy bude použita zámková dlažba. Součástí stavby je i úprava stávajícího přechodu pro chodce a začátku trasy s dodatečným nasvětlením. V rámci úprav chodníků a přechodů jsou navrženy odpovídající bezbariérové prvky a pro usnadnění pohybu osob s omezenou schopností pohybu, budou odstraněny zbytečné výškové bariéry,“ vyjmenoval Jiří Růžička. Termín realizace je od června do prosince a z městské kasy si vyžádá šest milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…