Jablonec nad Nisou: Do tří let bude mít škola na Horním náměstí nová okna

05.03.2024 22:31 | Tisková zpráva

O šestnáctimilionovou dotaci požádá statutární město Jablonec nad Nisou liberecký krajský úřad. Chce ji použít na obnovu oken budovy na Horním náměstí. Předpokládaný rozpočet je 32 mil. korun, realizace bude rozdělená do tří etap a tří let.

Jablonec nad Nisou: Do tří let bude mít škola na Horním náměstí nová okna
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Obnova oken je plánovaná na období let 2024-2026 a předpokládaný rozpočet je 32 mil. Kč. Proto budeme žádat Liberecký kraj o polovinu nákladů formou individuální dotace ve výši 16 mil. Kč,“ konstatuje jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík, který dodává: „Celkem se jedná o 273 oken, která budou vyměněná za nová dřevěná špaletová s izolačními dvojskly pro snížení energetické náročnosti, ve dvorní části za euro okna.“

Celý projekt je rozdělený na tři etapy. Během první v roce 2024 se počítá s výměnou 89 oken za 8,1 mil. Kč, přičemž dotace LK by byla 8 mil. korun. Dalších 8 mil. korun od LK by mělo být proinvestovaných v roce 2025, kdy se ve 2. etapě vymění 107 oken. Podíl města je odhadovaný na necelých 5 milionů korun. Ve 3. etapě se vymění 77 oken a podle projektové ceny by za ně město mělo uhradit ze svého rozpočtu 8,8 mil. korun.

Školní budova na Horním náměstí je v majetku statutárního města. Sídlí v ní Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola (SUPŠ a VOŠ), jejímž zřizovatel je Liberecký kraj, a část oborů městské základní umělecké školy, která využívá zhruba třetinu objektu. Jablonec postupně budovu opravuje. V roce 2021 město s finanční podporou Nadace Jablotron vybudovalo ve škole výtah a upravilo bezbariérový vstup ze dvora. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…