Jablonec nad Nisou: Náměstek primátora si při zahradní slavnosti vystřelil

30.05.2016 18:30

Historický první zahradní slavnost uspořádal ve svém areálu Domov důchodců Jablonecké Paseky. Jednu za nabízených disciplín, tzv. prakostřelbu, si přišel vyzkoušet také náměstek primátora Pavel Svoboda.

Jablonec nad Nisou: Náměstek primátora si při zahradní slavnosti vystřelil
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Rozhodli jsme se u nás v domově uspořádat pro naše klienty i pro návštěvníky první zahradní slavnost se vším, co k ní patří, a doufám, že si ji všichni přítomní pěkně užijí,“ řekla hned v úvodu ředitelka zařízení PhDr. Jaroslava Fojtíková, která dodala, že hlavním cílem slavnosti je spojit generace.

A opravdu se areálem toulaly i jiné věkové kategorie, nežli ta seniorská. Dlážděný prostor atria domova vyzdobily svými obrázky děti z MŠ Na Kopečku v ulici V. Nezvala. „Líbilo se mi, že děti tu nejen kreslí velká veselá sluníčka a květiny, ale že jim zdejší klienti ukazují, jak se dřív střílelo z praku a jakou oni ještě mají dobrou mušku. A je zábavné slyšet, že takový dobrý prak nikdy nechyběl před zhruba šesti desetiletími ve výbavě správného kluka,“ vítal generační spojení a výměnu zkušeností náměstek Svoboda, jenž se také nechal zlákat střelbou na cíl sestavený z umělohmotných nádob.

Celý program však zahájil pěvecký sbor Izerína, jenž vystřihl písně z repertoáru kupříkladu Jarka Nohavici, Beatles, Petra Nováka, Heleny Vondráčkové či legendárních Golden Kids. Kromě zmíněného malování na zem a prakostřelby si mohli klienti i hosté vyzkoušet svou zručnost v hraní improvizovaného kulečníku či kroketu, potrápit paměť speciálním cvičením nebo si opéct na ohýnku voňavé buřtíky. Na nákup materiálu pro ruční práce zase mohl každý přispět nákupem některého z výrobků v improvizovaném krámku v recepci domova.

„Domovu důchodců se podařilo připravit krásný a programově bohatý den, kde každý z účastníků našel pro sebe něco příjemného,“ chválili aktivitu kolektivu pracovníků paseckého domova Pavel Svoboda. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…