Jablonec nad Nisou: Pochlubte se rodinnými poklady

20.08.2016 7:36

Jablonec nad Nisou i letos chystá pestrý program již 16. ročníku Týdne seniorů, který se koná od 26. září do 2. října. Jeho už tradiční součástí je výstava rukodělných výrobků letos poprvé s novým názvem Tvořivé ruce našich seniorů. Čas nabídnout exponáty pro tuto výstavu je právě teď.

Jablonec nad Nisou: Pochlubte se rodinnými poklady
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Týden seniorů pořádáme každoročně k Mezinárodnímu dni seniorů, který připadá na 1. října. Letos jsme na týden od 26. září do 2. října připravili v Jablonci opravdu bohatý program,“ říká Lucie Kocourková z jabloneckého magistrátu a dodává, že součástí bude také velmi oblíbená výstava, která dostala tento rok nový název - Tvořivé ruce našich seniorů. „Na výstavě se svými výrobky prezentují občané Jablonce a okolí, kteří jsou důchodového věku. Prosíme tímto šikovné seniory, aby se pochlubili svými výtvory a předvedli tak široké veřejnosti, že jsou stále akční a plni tvůrčího potencionálu,“ vyzývá Kocourková s tím, že pokud máte v rodině seniora, který je šikovný a tvoří krásné věci, přesvědčte ho a pomozte jeho díla prezentovat v Eurocentru.

„A protože si připomínáme 150. výročí povýšení Jablonce na město, oslovujeme tentokrát také mladší generaci, aby se na výstavě pochlubila tzv. rodinnými poklady. Tím máme na mysli rukodělné výrobky a díla, jež vytvořili jejich zesnulí předci, v rodině se dědí a přenáší radost z generace na generaci,“ uvádí novinku Lucie Kocourková.

Ti, kdo se rozhodli obohatit expozici svými výrobky, mohou jich až deset přinášet od 2. do 15. září do kanceláře č. 407 ve 4. patře radnice Lucii Kocourkové. Doporučujeme návštěvu domluvit předem na telefonu 483 357 277 nebo e-mailu: kocourkova@mestojablonec.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…