Jablonec nad Nisou: Na jarní úklid naváží opravy výtluků

21.03.2024 16:28 | Tisková zpráva

V ulicích Jablonce nad Nisou se postupně objevují nakreslené obrazce na místních komunikacích. Ty značí, že se se ve městě začaly opravovat asfaltové povrchy. Na malé i velké opravy má statutární město v rozpočtu vyčleněných 29 mil. korun.

Jablonec nad Nisou: Na jarní úklid naváží opravy výtluků
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Rozeběhly se opět obalovny a to je pro nás signál, že můžeme začít s opravami asfaltových povrchů po zimě. Technické služby Jablonec začaly společně se správou komunikací s vyznačováním nutných oprav, pak přistoupí k frézování a následnému vyplnění asfaltovou směsí,“ informuje Petr Roubíček, náměstek jabloneckého primátora pro správu majetku.

„Nyní opravujeme komunikace po zimních haváriích inženýrských sítí a ve spolupráci s oddělením správy komunikací připravujeme plán oprav výtluků na místních komunikacích. Opravy budou opět navazovat na jarní úklid. Nyní již pracujeme v ulicích Rýnovická, 28. října a Lipanská,“ dodává ředitel Technických služeb Jablonec (TSJ) Jaroslav Knížek.

Opravovat se začínají nejprve komunikace I. a II. tříd včetně komunikací s autobusovou dopravou, nejvíce oprav však čeká na komunikacích III. tříd. „Na tyto drobnější opravy počítáme s částkou 19 milionů, dalších deset milionů máme rezervovaných na velkoplošné opravy komunikací. Práce začnou nejprve v centru, a to v ulicích v ulici Rýnovická, 28. října, Lipanská, Mánesova, Vysoká atd. Poté budou pokračovat v dalších částech města. V současné době také probíhá příprava výběrového řízení na velkoplošné opravy komunikací,“ připomíná Martin Černý, vedoucí oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…