Jablonec nad Nisou: V Kokoníně se uskuteční oprava kanalizace a vodovodu

25.03.2024 13:05 | Tisková zpráva

Od 2. dubna začne úplná uzavírka ulice Rychnovské včetně chodníků a zvláštní užívaní ulic Jižní, Dělnická, Rovná, Školní. Důvodem uzavírek je rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Celá rekonstrukce je rozdělená do tří etap a práce postupně potrvají do konce října.

Jablonec nad Nisou: V Kokoníně se uskuteční oprava kanalizace a vodovodu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Úplná uzavírka se týká silnice II/287 – ulice Rychnovská. Ta bude v první etapě od 2. do 18. dubna uzavřená od křižovatky s ulicí Jižní po objekt čp. 38. Druhá etapa bude od 19. dubna do konce května a týká se uzavírky od okružní křižovatky Kokonín po ulici Dělnická. Závěrečná třetí etapa potrvá od června do konce října a ulice Rychnovská bude úplně uzavřená od křižovatky s ulicí Dělnickou po zatáčku k objektu čp. 228 ve směru na Jablonec.

Objízdná trasa pro nákladní automobily je během 1. a 2. etapy, tedy od 2.4. do 31. 5., vedená ve směru od Jablonce n. Nisou na Železný Brod přes Rychnov u Jablonce nad Nisou ulicemi Ještědská, Kokonínská, Rychnovská, Letní přes Dolní Černou Studnici, Krásnou a Jistebsko.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41444 lidí

Z okružní křižovatky Kokonín směrem na Jablonec n. N. vede objízdná trasa pro nákladní automobily ulicemi Letní, Na Hutích a SNP. Na Harrachov a Tanvald ze stejné okružní křižovatky pojedou nákladní auta od Jablonce ulicí Letní přes Novou Ves nad Nisou na silnici I/14. Od Železného Brodu směrem na Jablonec pojedou nákladní automobily přes Jistebsko, Krásnou a Dolní Černou Studnici a pak dále ulicemi Na Hutích a SNP, na Harrachov a Tanvald z Dolní Černé Studnice silnicí III/28733 na I/14.

Pro osobní automobily je objízdná trasa vedená obousměrně ulicemi Krkonošská a Letní, od křižovatky Rychnovská - Na Svahu pak ulicí Rychnovská k okružní křižovatce Kokonín a dále po značených trasách.

Autobusy městské hromadné dopravy, konkrétně linky č. 101, 105 a 113, budou jezdit po objízdné trase ulicemi Letní a Krkonošská, na svém místě zůstává zastávka Krkonošská, nově bude k dispozici náhradní zastávka Zelenohorská u křižovatky ulic Krkonošská a Zelenohorská, zastávka Horní Kokonín v ulici Rychnovská bude po dobu stavby zrušená.

Dočasně zrušená bude také zastávka meziměstských linek Kokonín, pošta v ulici Rychnovská ve směru Dolní Černá Studnice, nahradí ji zastávka Krkonošská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…