Jablonec nad Nisou: Různé podoby lávek, od terminálu k železnici

20.12.2016 19:01

Čtrnáct ideových návrhů lávek spojujících budoucí dopravní terminál v Kamenné ulici se železniční zastávkou Jablonec nad Nisou – centrum bude od 19. prosince k vidění ve foyeru jabloneckého Eurocentra. Ve středu 21. 12. pak o nich bude možné diskutovat s autory a náměstkem Lukášem Pletichou.

Jablonec nad Nisou: Různé podoby lávek, od terminálu k železnici
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Různé pohledy na možnou lávku, která by v budoucnu měla propojit terminál se železnicí, vypracovali studenti Fakulty architektury ČVUT Praha. Uvidíte tak můstky futuristické i filigránsky jemné a na pohled křehké, takové, které splynou s okolní historickou zástavbou, i ty, jež jsou vykřičníkem v prostoru. Kromě spojení obou míst jsme ještě požadovali, aby součástí lávky byl také výtah z ulice 5. května, který by tak zajistil bezbariérový přístup k železniční stanici Jablonec n. N. – centrum,“ říká náměstek primátora Lukáš Pleticha.

Celkem 14 ideových návrhů bude vystavených ve foyeru Eurocentra od 19. prosince do 5. ledna. „Na středu 21. prosince od 17 hodin pak všechny, které rozvoj města zajímá, zvu na setkání s autory návrhů,“ připomíná Pleticha.

Ideové návrhy budou k vidění od pondělí 19. prosince do 5. ledna 2017. Dopravní terminál v ulici Kamenné s parkovištěm pro zhruba 200 vozů je jedním z jabloneckých projektů v rámci IPRÚ Liberec – Jablonec nad Nisou. Náklady na jeho výstavbu jsou odhadnuté na 200 – 250 milionů korun. Žádost na dotaci by mohli Jablonečtí podat v první polovině roku 2019, realizace by měla proběhnout v letech 2020-2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…