Jablonec nad Nisou: Se sportem je třeba začít v útlém věku

26.05.2016 16:19

Už podruhé se setkali mladí jablonečtí sportovci s potenciálním sportovním potěrem v místních mateřských školách. Na druhé sportovní odpoledne, které pořádá Jablonecká rodina, se přišel podívat také náměstek primátora Pavel Svoboda. Cílem je přivést ke sportu už ty nejmenší.

Jablonec nad Nisou: Se sportem je třeba začít v útlém věku
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Sportovní odpoledne pod taktovkou Jablonecké rodiny, tedy magistrátu města, se odehrávají na zahradách školek. Poprvé se oddíly mládeže HC Vlci a FK Jablonec – Čertice setkaly na začátku května s předškoláky v MŠ Jugoslávská, podruhé se v úterý 24. května sportovalo v MŠ Slunečná. „Radost z pohybu a nepřímo i nasměrování k výběru některé sportovní aktivity do budoucna, a nemusí to být jen hokej nebo fotbal - to je cíl těchto odpolední,“ konstatuje náměstek Svoboda.

Jablonecká rodina připravila Sportovní den ve spolupráci s místními oddíly mládeže HC Vlci Jablonec a FK Jablonec - Čertice. Hokejisté s fotbalistkami vytvořili pro předškoláky šest pohybových stanovišť, kterými děti postupně procházely. „Malí předškoláci si vyzkoušeli jak házet či kopat míčem, skákat, běhat i střílet hokejkou a jako bonus si na sebe oblékli také pravou hokejovou výstroj,“ říká koordinátor Jablonecké rodiny Jan Štol s tím, že právě hokejisté slavili v regionu úspěšnou sezónu, zvláště jablonecký tým mužů: „Jablonečtí Vlci, konkrétně oddíl mužů, si historicky poprvé zahráli superfinále baráže o 1. ligu, skvěle reprezentovali klub i město a v anketě O nejlepšího sportovce Jablonecka 2015 obsadili v kategorii kolektiv dospělých 4. místo. A to byl i důvod, aby jim městští zastupitelé odsouhlasili finanční dar ve výši 40 000 korun,“ komentuje Pavel Svoboda.

Podobná sportovní odpoledne by se postupně měla odehrát také v dalších městských školkách, kterých Jablonec zřizuje celkem 18.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…