Jablonecká radnice sport ve městě podporuje

16.08.2016 15:33

Podle veřejného průzkumu volnočasových aktivit se zaměřením na sport a kulturu, který si město nechalo zpracovat v listopadu 2015, Jablonečané sportují hodně. Aktivně nejčastěji navštěvují bazén a městskou sportovní halu.

Jablonecká radnice sport ve městě podporuje
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Město má kvalitní systém rozdělování peněžních prostředků na celoroční provoz sportovních a tělovýchovných zařízení i na pořádání sportovních akcí. „Celková výše dotačního programu na celoroční činnosti v oblasti sportu a tělovýchovy pro rok 2016 činí 5,2 milionu korun, dotační program na podporu sportovních akcí disponuje rozpočtem 800 tisíc korun,“ přibližuje náměstek Svoboda a dodává: „Do městského dotačního programu se mohou oddíly nebo organizátoři sportovních akcí hlásit vždy od prosince do ledna, jejich žádosti pak vyhodnocuje sportovní komise a doporučuje zastupitelům rozdělení alokované částky mezi jednotlivé žadatele.“

„Přímo společnosti Sport je v městském rozpočtu určený příspěvek 20,5 milionu korun,“ uvádí Milan Matura, jednatel společnosti Sport Jablonec, s.r.o., která je správcem osmi městských sportovišť – atletické haly a stadionu, sportovní haly, bazénu, sauny, areálu volnočasových aktivit, fotbalového a zimního stadionu. Na další výdaje v tělovýchově je v rozpočtu rezervována položka 6,4 milionu korun na již zmíněné dotace a příspěvky sportovním subjektům.

Pestrou nabídku sportovních a volnočasových aktivit, které lze provozovat v Jablonci nad Nisou, představí první ročník akce Jablonecká neděle s podtitulem Mnoho sportů jedno místo. „Oslavy 150. výročí povýšení Jablonce na město jsou dobrou příležitostí ukázat vše, čím se může Jablonec chlubit. Po Křehké kráse, která upozornila na sklo a bižuterii, nabízí Jablonecká neděle možnosti představit jablonecký sport a doufám, že i v tomto případě se podaří vytvořit tradici,“ říká primátor města Petr Beitl. V okolí Městské haly u přehrady se v neděli 4. září se svou nabídkou představí více než dvacet jabloneckých oddílů a klubů, chybět nebude ani bohatý doprovodný program, autogramiády a soutěže pro celé rodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…