Jaroslavl a Zlín. Obě města spojuje vášeň pro hokej

05.10.2017 13:02

Vášeň pro hokej, jedinečná architektura plná červených zdí nebo průmyslová současnost a minulost. Hodně společného mají ruská Jaroslavl a Zlín, jak se ukázalo během dnešního setkání představitelů obou měst v prostorách zlínské radnice.

Jaroslavl a Zlín. Obě města spojuje vášeň pro hokej
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Viacheslav Gavrilov, zástupce primátora Jaroslavle, se jako historik velmi zajímal o minulost Zlína. Řadu dotazů měl i k péči o zeleň a městské lesy. „V našem městě je zeleň velkým tématem. Počátkem devadesátých let minulého století byla péče o ni zanedbána, což v posledních letech napravujeme. Chceme se dozvědět co nejvíce o tom, jak se o ni staráte ve Zlíně,“ sdělil Viacheslav Gavrilov. „Zájem o zlínské zkušenosti nás potěšil. Probrali jsme toho nakonec hodně z různých oblastí. A shodli jsme se na tom, že politici mají především za úkol na počátku otevírat dveře, dávat lidi dohromady, aby se potkávali a spolupracovali. A pro tuto spolupráci poté vytvářet co nejlepší podmínky,“ konstatoval zlínský primátor Miroslav Adámek.

V Jaroslavli i ve Zlíně je sportem číslo 1. hokej. Setkání na radnici se proto účastnil také Martin Hosták, generální manažer zlínského klubu. „Zaujalo mě, že v Jaroslavli budují moderní hokejové centrum. To nás určitě zajímá, stejně jako možná spolupráce s tamním klubem,“ prohlásil.

Návštěva delegace z Jaroslavle bude pokračovat i zítra, kdy se hosté seznámí se zlínskou zelení a péčí o ni.

Jaroslavl je jedním z nejstarších ruských měst, nachází se asi 250 kilometrů od Moskvy. V současné době má cca 600 tisíc obyvatel. Historické centrum se nachází na soutoku řek Volha a Kotorosl a je zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO. Část své profesní kariéry zde strávila Valentina Těreškovová, první žena ve vesmíru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…