Jičín: Starosta podepsal smlouvu na kolejové úpravy nákladového nádraží

25.06.2017 6:33

Starosta města JUDr. Jan Malý podepsal ve čtvrtek 22. června smlouvu o dílo s vítězem veřejné zakázky na kolejové úpravy nákladového nádraží Jičín.

Jičín: Starosta podepsal smlouvu na kolejové úpravy nákladového nádraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rekonstrukci provede firma Chládek a Tintěra, Pardubice a. s. za cenu 18 401 635 Kč bez DPH. Firma musí snést koleje a další zařízení, vyřešit ekologickou zátěž a zprovoznit zbývající část nákladového nádraží. Stavba má začít do poloviny srpna a dokončena bude v květnu 2018. Úprava nákladového nádraží je podmínkou pro odkup těchto pozemků od Českých drah, které chce město využít na stavbu nového autobusového terminálu.

O zakázku měly zájem tři firmy, z nichž jedna byla kvůli nesplnění podmínek výběrového řízení vyloučena. Předpokládaná cena byla 18,5 milionu Kč. Práce začnou v létě a budou dokončeny 14. května příštího roku. Nejedná se jen o snesení kolejí na pozemku, o který má město zájem, ale také o jde zároveň o dopravní stavbu, kdy firma musí dle požadavků SŽDC kolejiště upravit tak, aby vedlejší část byla dále použitelná. Pak může město do konce roku 2018 požádat České dráhy o odkup lokality nákladového nádraží, a to dle podmínek smlouvy o smlouvě budoucí. Chce totiž tyto pozemky využít pro stavbu autobusového terminálu. Součástí zakázky je také vyřešení ekologické zátěže předmětných pozemků.

Budovy na nákladovém nádraží již byly zakoupeny v roce 2013 za 2,2 milionu. Samotná koupě pozemků od Českých drah pak bude stát další 4 miliony, pro stavbu však bude ještě potřeba odkoupit pozemek mezi osobním a nákladovým nádražím, který také patří ČD. O jeho ceně se bude teprve jednat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…