Jihlava: Evropský týden mobility nabídne projížďku retro trolejbusy nebo cyklojízdu městem

08.09.2022 12:18 | Tisková zpráva

Součástí akce, která se v Jihlavě uskuteční v týdnu od 16. do 22. října, bude i kampaň Pěšky do školy. Cílem je strávit zdravě a aktivně začátek dne a zároveň pomoci bezpečnějšímu prostředí v okolí škol.

Jihlava: Evropský týden mobility nabídne projížďku retro trolejbusy nebo cyklojízdu městem
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlava se připojí k Evropskému týdnu mobility. Akce se uskuteční od 16. do 22. října a letos zastřešuje téma Lepší dostupnost. Poukazuje tak na touhu jednotlivců po celé Evropě znovu navázat vzájemné kontakty po několika měsících izolace, omezení a limitů. Lidé se mohou opět setkávat v městském prostředí a zůstat ve spojení prostřednictvím veřejné dopravy.

Evropský týden mobility odstartuje v pátek 16. října v areálu Český mlýn, kde si budou moci zájemci vypůjčit lodě a projet se po řece. Možnost budou mít od 10 do 16 hodin. O den později, v sobotu 17. října, připravila program jihlavská zoologická zahrada. Na dopravním hřišti odstartuje charitativní Běh pro zoo.

Své dveře v rámci Evropského týdne mobility otevře zájemcům Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ), který navíc na neděli 18. října naplánoval i retro jízdy trolejbusy a autobusy na dvou linkách. „Jedna povede od dopravního podniku, přes ulici Březinova, ke Kauflandu, na Masarykovo náměstí a zpět do ulice Brtnická. Druhá pak od dopravního podniku, přes Masarykovo náměstí, na Bedřichov až k Bosch Diesel,“ popsal trasy Radim Rovner, předseda představenstva DPMJ.

10 kilometrová cyklojízda

Vyznavači cyklistiky se mohou zúčastnit v úterý 20. října cyklojízdy, která startuje v 17 hodin na Masarykově náměstí. „Začátek je u horní kašny. Pojedeme po hlavní silnici kolem City Parku, na Březinky, po ulici Pražská, ke Kauflandu, do Starých hor, na Horní Kosov a po Vrchlického zpět na náměstí. Trasa má zhruba deset kilometrů a na bezpečnost bude po celou trasu dohlížet policie,“ uvedl radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Součástí Evropského týdne mobility jsou i kampaně Pěšky do školyDo práce na kole, sousedské slavnosti Zažít město jinak nebo Výzva 10 000 kroků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…