Jihlava: Frekventovanou křižovatku budou řídit semafory

23.11.2016 14:15

Investor uvažovaného obchodního centra u výpadovky na Pelhřimov měl vyřešit frekventovanou křižovatku Žižkovy a Rantířovské ulice, kde kolabuje doprava nejen ve špičkách, ale skoro po celý den. Po letech váhání ale od záměru ustoupil, o křižovatku se tak musí Jihlava postarat sama. Práce na projektu už běží, stavět se začne možná už za rok.

Jihlava: Frekventovanou křižovatku budou řídit semafory
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Pokud vše půjde podle našich představ, v polovině roku 2018 budou dopravu na rušné křižovatce řídit semafory. Toto řešení se ukázalo jako vhodnější než původně uvažovaný kruhový objezd,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Vratislav Výborný.

Město v křižovatce nechá rozšířit a upravit jízdní pruhy, vybudovat nové přechody pro chodce, bezpečnostní ostrůvky, veřejné osvětlení apod. Městská hromadná doprava bude mít pro směr z města do Rantířovské ulice vyčleněnou a upravenou komunikaci za čerpací stanicí.

„U hřbitova vznikne nové parkoviště pro 110 vozidel koncipované jako P+R (park and ride). Zde budou moci řidiči ponechat svoje vozidla a pokračovat do centra města městskou dopravou, proto kterou vzniknou dvě nové zastávky MHD. Parkování zde bude zdarma,“ pokračuje Vratislav Výborný. Z parkoviště bude možné vstoupit do prostoru hřbitova novým vchodem, projekt počítá také s úpravou a doplněním zeleně.

Odhad nákladů je 34 mil. Kč s DPH, výstavba parkoviště bude do výše 85% skutečných nákladů hrazena z IROPu, na úhradě nového povrchu vozovky v ul. Žižkova a Rantířovská se bude spolupodílet Kraj Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…