Jihlava: Úprava povrchů a zastávek vyžaduje uzavírku S.K. Neumanna

01.08.2014 19:31

Ulice S.K.Neumanna v Jihlavě bude v úseku od křižovatky s Jiráskovou ulicí (u mlékárny) po Halasovu ulici od středy 6. srpna uzavřena. Budou zde probíhat úpravy zastávek MHD a výměna povrchu silnice. Linky MHD nebudou omezeny. Uzavírka bude vydaná do konce října, v případě dřívějšího dokončení také toto dopravní omezení skončí dříve.

Jihlava: Úprava povrchů a zastávek vyžaduje uzavírku S.K. Neumanna
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Objízdné trasy povedou z ulice Jiráskova na obchvat I/38, z něj na Vrchlického ulici. Do sídliště bude možné vjíždět z Vrchlického ulice Kainarovou ulicí, nebo z horní části ulice S.K. Neumanna Halasovou ulicí. Do zástavby rodinných domů (ulice Na Dolech) bude možné vjíždět shora z ulice S.K. Neumanna, k obchodnímu domu Penny je přístup z ulice Na Dolech vjezdem na parkoviště blíže železničnímu přejezdu.

Zastávky na S.K. Neumanna se při úpravách o několik metrů posunou, budou bezbariérové, přechody sousedící s těmito zastávkami budou nasvětleny. Vzniknou ostrůvky pro bezpečnější přecházení, silnice dostane nový speciální povrch, který snižuje hlučnost provozu.

V podzimních měsících se práce přesunou do ulice Buková, která napojuje k ulici S.K. Neumanna rozrůstající se novou čtvrť Rezidence Kaskáda. Na asi půlkilometrovém úseku se bude rozšiřovat silnice, upravovat chodník a veřejné osvětlení, směrem nahoru k nové čtvrti bude vyznačen cyklopruh. Bude nutné přeložit dešťovou kanalizaci. V horní části bude okružní křižovatka.

Dodavatelem stavby je z výběrového řízení společnost EUROVIA CS, a.s., která nabídnula nejnižší částku 21,7 milionu korun bez DPH. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…