Jihlava: Víc třídím, míň platím. Radnice představí motivační program

23.04.2014 6:31

Jihlavská radnice zve širokou veřejnost na besedu na téma odpadového hospodářství, která se uskuteční ve středu 23. dubna v 18.00 hodin v kině Dukla.

Jihlava: Víc třídím, míň platím. Radnice představí motivační program
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zástupci radnice budou hovořit o systému nakládání s odpady, seznámí s novinkami z této oblasti, především ale veřejnosti představí Program odpovědného nakládání s opady. Obyvatelé města, kteří se do programu tzv. motivačních plateb zapojí, budou moci dosáhnout nižšího poplatku za svoz odpadu.

Na akci pořádané formou kulatého stolu se kdokoliv z účastníků bude moci informovat a ptát se na cokoliv souvisejícího s problematikou odpadů a životního prostředí. Přítomni budou pracovníci Magistrátu města Jihlavy, zástupci politické reprezentace města i odborníci z oblasti odpadového hospodářství, hygieny nebo energetiky.

Jihlava již řadu let zaujímá k odpadům jednoznačný a srozumitelný postoj. V maximální míře je třeba omezit jejich vznik a zajistit jejich recyklaci. V průměru každý obyvatel Jihlavy včetně novorozenců vyprodukoval v loňském roce 282 kg komunálního odpadu a z toho se podařilo vytřídit 82 kg, tedy 29 procent. V průměru tak po každém obyvateli Jihlavy zbude 200 kg odpadu, který končí bez užitku na skládce. Jihlava chce dosáhnout navýšení množství vytříděného odpadu nejméně na 50 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…