Jihlava chce trolejbusy až do průmyslové zóny

04.06.2018 10:02

Parciální trolejbusy se mohou odpojit a jet až dvanáct kilometrů bez trolejí.

Jihlava chce trolejbusy až do průmyslové zóny
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Město Jihlava pokračuje v přípravě prodloužení trolejbusové trati do průmyslové zóny, kam denně cestují tisíce pracujících. Trolejová vedení by měla vést přes Sokolovskou ulici, Královský vršek až do Bedřichova a dál po Pávovské ulici.

„Výběrové řízení na vytvoření potřebné dokumentace už bylo jednou vypsáno, nikdo se však nepřihlásil. Vypsali jsme nové výběrové řízení formou oslovení konkrétních firem. Jsou to celkem čtyři společnosti, které potvrdily, že se chtějí výběrového řízení účastnit, mají na to kapacitu a hlavně odbornost tuto práci připravit, včetně propočtu nákladů na provoz a zřízení zakázky,“ uvedl náměstek primátora města Radek Popelka k zakázce o odhadovaném objemu pěti milionů korun.

Město chce pro vybudování pěti a půl kilometrové trolejbusové trati, včetně veřejného osvětlení, využít až 100 milionovou dotaci. „Do zóny by měly jezdit takzvané parciální trolejbusy, které dokáží nějaký čas jet i bez připojení k napájení. Mohou tedy obsloužit i místa, kde nebude trolejové vedení vybudováno,“ doplnil primátor města Rudolf Chloupek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…