Jindřichův Hradec: Na úřední desce je ke zhlédnutí návrh regulačního plánu

27.02.2017 20:30

V současné době město Jindřichův Hradec pořizuje nový regulační plán městské památkové rezervace. Stávající regulační plán již zcela neodpovídá nové legislativě a některé výchozí podmínky se změnily, nicméně až do vydání nového bude stále v platnosti.

Jindřichův Hradec: Na úřední desce je ke zhlédnutí návrh regulačního plánu
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Nyní je na úřední desce vyvěšen návrh pro společné jednání dotčených orgánů. Po vydání jejich stanovisek a vyjádření vlastníků infrastruktury bude upravován, až se dostane do podoby pro veřejné projednání. V něm budou moci občané dávat připomínky a vlastníci námitky. Tato fáze bude mnohem závažnější než společné jednání dotčených orgánů, proto bude široce popularizována, aby se o ní dověděl pokud možno i ten, kdo nerad čte veřejné vyhlášky.

Pro ty, kteří chtějí připomínkovat již nyní:  Návrh bude viset na úřední desce a je vystaven na oddělení územního plánování (tel. 384 351 251, Ing. arch. Hartmann) do 2. března a do té doby se přijímají písemné připomínky na adresu městského úřadu, oddělení územního plánování.

Žádná připomínka nezapadne, avšak některé nebudou mít faktický vliv na návrh; pokud příslušný problém mezitím vyřeší některý státní orgán, půjde do veřejného projednání upravená verze.  

Zdůrazňujeme, že smyslem regulačního plánu není omezování občanů a podnikatelů, ale popularizace zásad regulace stavební činnosti a památkové péče aplikované na konkrétní území.  Jeho existence zvyšuje naši šanci na získávání státních dotací na úseku památkové péče. Mnozí vlastníci a podnikatelé, kterých se to týká, toto vědí a dobře se orientují i v současném regulačním plánu. Ten jim pomáhá, aby se jejich záměry nedostávaly do konfliktu se zákonem a aby mohli tyto dotace čerpat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …