Jindřichův Hradec: Náměstí Míru bude pro letošní rok upraveno pouze provizorně

10.07.2016 11:45

Na základě usnesení zastupitelstva města bylo vyzváno šest projekčních kanceláří k předložení studie návrhu úprav náměstí Míru. Předmětem studie mělo být řešení mobiliáře, zeleně, veřejného osvětlení a drobných stavebních úprav souvisejících s nově vzniklou pěší zónou na náměstí.

Jindřichův Hradec: Náměstí Míru bude pro letošní rok upraveno pouze provizorně
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Základním podkladem byla schválená situace dopravního řešení pěší zóny a parkovacích ploch. Návrhy byly podané anonymně a pro jejich posouzení byla jmenovaná pracovní skupina, jejíž jednání proběhlo 15. června 2016. Pracovní skupina konstatovala za prvé, že v žádném z návrhů není zcela respektováno schválené dopravní řešení, každý návrh toto řešení ve větším nebo menším rozsahu upravuje a za druhé, že většina návrhů je zpracována povrchně a nepřináší žádné přijatelné řešení plochy náměstí.

Z těchto důvodů pracovní skupina nedoporučila žádný z návrhů předložit k veřejnému projednání a k realizaci a pro další postup doporučila oslovit další projekční kanceláře a v zadání zdůraznit požadavek dodržení schváleného dopravního řešení. Rada města tyto návrhy akceptovala a schválila také doporučení pracovní skupiny pro letošní rok provést provizorní úpravu náměstí.

V současné době již máte možnost na náměstí vidět nové okrasné květináče s vysázenými letničkami. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…