Jindřichův Hradec přijímá žádosti o dotace

24.01.2024 22:31 | Tisková zpráva

Žádosti o dotace na podporu sportu a volnočasových aktivit dětí a mládeže můžete podávat již nyní do 31. ledna. Na podporu kultury a zájmové činnosti do 10. února.

Jindřichův Hradec přijímá žádosti o dotace
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Dotační program na podporu sportu

Město Jindřichův Hradec věnuje mimořádnou pozornost podpoře sportovního vyžití občanů, především dětí a mládeže. Pomocí tohoto dotačního programu jsou poskytovány peníze na podporu činnosti sportovním organizacím působícím na území města, a tím podporujeme sportovní vyžití občanů v různých sportovních odvětvích. Dotační program je rozdělen do šesti opatření (opatření č. 1: činnost preferovaných sportovních klubů, opatření č. 2: činnost dětí a mládeže ve věku od 5 do 19 let (podle věkových kategorií do kategorie junior) ve sportovních organizacích, opatření č. 3: na sportovní reprezentaci města, opatření č. 4: účast seniorských sportovních týmů v příslušných soutěžích příslušné sezóny a opatření č. 5: pořízení nebo zhodnocení dlouhodobého hmotného majetku, opatření č. 6: pořádání sportovních akcí). Ve všech opatřeních už jsou vypsané první výzvy.

Lhůta pro podávání žádostí pro opatření 1, 2, 4, 5, 6 je od 15. ledna a končí 31. ledna 2024.

Dotační program na podporu volnočasových aktivit

Město Jindřichův Hradec podporuje volnočasové aktivity dětí a mládeže také tím, že poskytuje finanční prostředky organizacím, které umožňují dětem a mládeži kvalitně trávit volný čas. V tomto dotačním programu mohou organizace žádat o peníze ze třech opatření (opatření č. 1: celoroční činnost organizací, které se zabývají volnočasovými aktivitami dětí a mládeže, opatření č. 2: jednorázové akce pořádané ve městě J. Hradec a na účast na akcích při reprezentaci města a opatření č. 3: pořízení nebo zhodnocení dlouhodobého hmotného majetku.). I u tohoto dotačního programu jsou vypsané první výzvy.

Lhůta pro podávání žádostí je od 15. ledna a končí 31. ledna 2024.

Dotační program na podporu kultury a zájmové činnosti

Tento dotační program přispívá formou finanční podpory ke zlepšení nabídky volnočasových kulturních a společenských aktivit, zkvalitnění kulturního vyžití obyvatelů a návštěvníků města Jindřichův Hradec, k podpoře místních kulturních a zájmových aktivit a k upevnění postavení města Jindřichův Hradec jako centra kultury. Zájemci mohou žádat o dotaci ze dvou opatření (opatření č. 1: celoroční kulturní a zájmová činnost a opatření č. 2: mimořádné jednorázové kulturní a společenské akce, tradiční kulturní a společenské akce a akce zvláštního významu).

 Lhůta pro podávání žádostí je od 15. ledna do 10. února 2024.

 Podrobnosti a všechny potřebné dokumenty k dotačním programům města naleznete v sekci Dotace města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…