Jindřichův Hradec: Starosta podepsal smlouvu o partnerství s ruským Krasnoufimskem

12.05.2016 16:19

V rámci Fóra partnerských regionů Jihočeského kraje, které se v těchto dnech koná v Českém Krumlově, podepsal ve středu 11. května 2016 starosta města Jindřichův Hradec Stanislav Mrvka smlouvu o partnerství s ruským Krasnoufimskem.

Jindřichův Hradec: Starosta podepsal smlouvu o partnerství s ruským Krasnoufimskem
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Zastupitelstvo města Jindřichův Hradec uzavření dohody mezi městským okresem Krasnoufimsk (Sverdlovská oblast) a městem Jindřichův Hradec (Jihočeský kraj) o partnerství v oblasti rozvoje obchodně-ekonomické a humanitární spolupráce schválilo již v listopadu loňského roku. Za partnerské město smlouvu podepsal starosta Vadim Valerjevič Artemjevskich.

Město Jindřichův Hradec bylo osloveno s nabídkou partnerství z městského okresu Krasnoufimsk na základě uzavřeného partnerství Jihočeského kraje a Sverdlovské oblasti (Ruská federace) dle Dohody mezi Jihočeským krajem (Česká republika) a vládou Sverdlovské oblasti (Ruská federace) o obchodně-ekonomické a vědecko-technické a humanitární spolupráci, která byla podepsána 24. listopadu 2014 v Jekatěrinburgu. V září 2015 došlo k setkání obou starostů v Jindřichově Hradci a nastoleny tři úrovně spolupráce, ty jsou v dohodě o partnerství promítnuty. Jedná se o spolupráci jednak v oblasti kultury, sportu, podpory cestovního ruchu, školství a mládeže, jednak v oblasti podpory projektů hospodářských a ekonomických subjektů sídlících na území obou měst a dále pak v oblasti humanitární spolupráce.

Město Krasnoufimsk bylo založeno v roce 1736 jako pevnost Krasnojarskaja. Od roku 1781 obdržela osada statut města a od téhož roku nese jméno Krasnoufimsk. Městský okres Krasnoufimsk se nachází v jihozápadní části Sverdlovské oblasti v 206 km od regionálního centra, na pravém břehu řeky Ufa. Město protíná železniční trať Jekatěrinburg - Kazaň – Moskva. Od severu k jihovýchodu je nájezd na dálnici republikánského významu Achit – Mesyagutovo. Okres má celkovou plochu 12 778 tis. ha se skládá z 5 obcí, počet obyvatel  - 39 900 tis. Vzdělávací systém v městském okresu Krasnoufimsk se skládá z 16 mateřských školek, 10 základních škol, 1 zvláštní školy, 4 dalších vzdělávácích institucí. Zdravotní péči poskytují 4 zařízení. Zvláštní regionální a meziregionální význam má činnost Krasnoufimského dopravního železničního uzlu. Průmyslové odvětví je zaměřeno spíše na zpracovatelské odvětví  v potravinářské oblasti. Foto. ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…