Kácení na Praze 7 v Botanické zahradě

12.03.2014 17:44

Na území Prahy 7 se momentálně projednává žádost o kácení 46 kusů dřevin - převážně borovice lesní v počtu 40 ks, dále 2 ks dubu červeného, 4 ks dubu letního. Žádost byla doručena na příslušný úřad Městské části Troja dne 20. 1. 2014. Výsledek řízení, kterým je rozhodnutí podle správního řádu, není ještě znám.

Kácení na Praze 7 v Botanické zahradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

V rámci řízení o povolení ke kácení dřevin se zvažuje kompenzační opatření uložení náhradní výsadby v počtu 60 ks stromů. Hlavní město Praha, zastoupené za oblast životního prostředí Ing. Jiřím Nouzou, nemůže do tohoto řízení, které vede úřad příslušné městské části, jakkoliv zasahovat. Totéž platí i pro Magistrát hl. m. Prahy a jeho příslušný odbor životního prostředí, který je odvolacím orgánem v tomto druhu řízení. Jelikož rozhodnutí o povolení kácení nebylo ještě vydáno a nenabylo právní moci, není možné jeho výsledek předjímat a komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…