Kamenice nad Lipou bude hostit nejlepší oráče z Česka

26.09.2018 16:15

První říjnový víkend se nejlepší oráči z Česka sjedou do Kamenice nad Lipou na 45. Mistrovství České republiky v orbě.

Kamenice nad Lipou bude hostit nejlepší oráče z Česka
Foto: hrackobrani.cz
Popisek: Kamenice nad Lipou

Na pozemcích zemědělského družstva Kalich se utkají přibližně čtyři desítky soutěžících ve třech disciplínách, a to dvou a tříradličný jednostranný klasický pluh, dvou a tříradličný otočný oboustranný pluh a čtyř a víceradličný pluh. Společně s mistrovským kláním v orbě moderními traktory se uskuteční také soutěž v orbě koňmi a historickou technikou. Samotná soutěž začíná 6. října v 9.45 na zemědělských pozemcích v místní části Vodná.

Mistrovství ČR v orbě pořádá SPŠ a SOU Pelhřimov ve spolupráci s Krajem Vysočina, Společností pro orbu ČR, z. s., a dalšími partnery a sponzory. Pelhřimovská škola se mistrovských soutěží v orbě účastní od už roku 1992 a na strojích ZETOR a JOHN DEERE dokázali její žáci vybojovat celou řadu úspěchů. V letošním roce reprezentují Kraj Vysočina Tomáš Klimeš a Milan Březina v kategorii historická technika –veteráni a Petr Šteidl s otočným dvouradličným neseným pluhem a Filip Semorád s klasickým dvouradličným neseným pluhem, všichni z SPŠ a SOU Pelhřimov, VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem vyslala soutěžícího Michala Šmerdu s otočným tříradličným neseným pluhem.

V pátek 5. října vpodvečer si soutěžící rozlosují jednotlivé parcely a samotné slavnostní zahájení mistrovství je naplánováno na 6. října v 8.00 hodin na zámku v Kamenici nad Lipou. Poté se soutěž v orbě přesune na pole do místní části Vodná a slavnostní vyhlašování vítězů je naplánováno na 14.30 hod. Žáci základních škol a veřejnost se mohou v pátek těšit na řadu soutěží soutěže i ekologický program s nafukovací atrakcí Přelez, přeskoč, recykluj. Pro odbornou veřejnost je na páteční odpoledne od 14 hod. připravena beseda na téma činnost Centra precizního zemědělství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…