Karlovy Vary: Kraj přispěl městu na průzkum hrázděnky

14.01.2017 16:18

Město Karlovy Vary nechalo zpracovat stavebně historický a stavebně technický průzkum hrázděnky u Husovky. Objekt hrázděné technické stavby se nachází v historické části města a památkové zóně, v lokalitě Husovo náměstí.

Karlovy Vary: Kraj přispěl městu na průzkum hrázděnky
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Realizovaný průzkum je prvotní dokumentací pro uvažovanou revitalizaci objektu hrázděnky. Náklady na projekt činily bezmála 157 tisíc korun a dotací ve výši 60 tisíc korun jeho realizaci podpořil Karlovarský kraj v rámci finančního příspěvku na obnovu kulturních památek a památkově hodnotných objektů.

Hrázděnka byla dle průzkumu vystavěna kolem roku 1900 jako nástavba dřívějšího skleníku Schmollova zahradnictví, který pocházel z roku 1854 a sloužil jako sklad věhlasné růžové zahrady.

Projekt „Karlovy Vary, stavba na pozemku p. č. 945 – revitalizace hrázděného objektu u Husovky – zpracování stavebně historického a stavebně technického průzkumu, včetně další pasportizace objektu“ byl realizován s dotací Karlovarského kraje ve výši 60.000,- Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…