Karviná: Město chce Diakonii prodat budovu za symbolickou cenu

06.01.2012 6:34

Městskou budovu v Karviné-Ráji, kde je v nájmu stacionář Slezské diakonie, se rozhodlo město sociální organizaci prodat, a to za symbolickou cenu.

Karviná: Město chce Diakonii prodat budovu za symbolickou cenu
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Důvody jsou dva: Diakonie má o dům zájem, ten ovšem zároveň vyžaduje velké investice do oprav (především akutně potřebuje rekonstrukci střechy). Na to ale už město nemá. „Nájemné, které od Slezské diakonie dostáváme, bohužel opravy pokrýt nemůže,“ zdůvodnil náměstek primátora Dalibor Závacký. Jak ale zároveň náměstek Závacký zdůraznil, nechce vedení města na prodeji vydělat a návrh pro Diakonii byl právě proto 100 tisíc korun. „Objekt je využíván k užitečným sociálním službám a my jej za tržní cenu v žádném případě prodávat nechceme, ale výše ceny se ještě může mírně měnit. Musíme ovšem také ošetřit riziko veřejné podpory- aby nás za tak nízkou cenu nepopotahovala Evropská unie,“ doplnil Závacký s tím, že nakonec rozhodnou zastupitelé – možné je, že už v lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…