Karviná i letos podpoří individuální výstavbu domků

31.01.2015 16:23

Karvinští zastupitelé schválili dotaci prvním dvěma letošním stavebníkům domků - na nově vybudovaný a zkolaudovaný dům v Karviné lze získat 150 tisíc korun. Program běží už osmý rok a také díky novým stavbám vzniklo za posledních pět let ve městě 21 nových ulic.

Karviná i letos podpoří individuální výstavbu domků
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Celkově počítá rozpočet města až s pěti milióny korun ročně na dotace individuálním stavebníkům domků - staví se především v nových lokalitách. Dotační program běží od roku 2008 a město už vyplatilo celkem 23 850 000 korun. Vloni dostalo 18 žadatelů 2 700 000 korun. Karviná se takto snaží motivovat občany k vlastní výstavbě domků. V posledních 5 letech díky nové výstavbě vzniklo v Karviné 21 nových ulic, naposledy dvě vloni. Letos přibudou další dvě. Všechny nové ulice jsou v Ráji, Hranicích a Mizerově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.