Karviná opět ušetří milióny na elektřině a plynu

19.08.2016 6:30

Karvinská radnice, příspěvkové organizace a organizace řízené městem budou od ledna 2017 nakupovat elektřinu a plyn u nového dodavatele s další výraznou úsporou.

Karviná opět ušetří milióny na elektřině a plynu
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

 „Soutěžili jsme opět na burze dozorované státem a s naprosto zanedbatelnými náklady na dražbu samotnou. Místo 31,8 miliónu korun za elektřinu i plyn zaplatí město díky tomu souhrnně jen 22,3 miliónu korun, vysoutěženou cenu totiž máme garantovanou na tři následující roky,“ netají spokojenost primátor města Tomáš Hanzel. Upřesnil, že jen na plynu bude úspora 4,2 milióny korun a na elektřině 5,3 miliónu korun, vyjádřeno v procentech - u plynu to bude více než 40% úspory a u elektřiny až 25%.

„Šetřili jsme na dodávkách elektřiny už také v předchozích letech  -  dařilo se dojednávat s firmou ČEZ vždy nižší cenu oproti roku předchozímu. Letos a vloni to jsou součtem více než tři milióny korun úspor. Vyplatilo se nám sjednotit nákupy všech energií pro město i všechny jeho organizace,“ uzavřel primátor Hanzel. Ušetří tak radnice, knihovna, technické služby, městská policie, kulturní dům, sportovní zařízení i školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…