Klimkovice: Hubertova jízda bude fotogenická, zpívání slavnostní

13.10.2017 10:46

V sobotu 14. října se v Klimkovicích koná tradiční Hubertova jízda, které se obvykle účastní až šedesátka koní.

Klimkovice: Hubertova jízda bude fotogenická, zpívání slavnostní
Foto: Klimkovice
Popisek: Klimkovice

Ke klimkovickým hulánům, kteří mají své koně ustájené v objektu městských stájí, se přidají jejich kamarádi z blízkého i vzdálenějšího okolí, kovbojové, vojáci a další koňáci v nejroztodivnějších, stylových úborech. Poté co v dopoledních hodinách projedou městem a staví se i na radnici, se vydají okolními luhy a háji na "hon lišky".

A když už budete sobotu v Klimkovicích, nenechte si ujít odpolední Klimkovický podzim, na němž se bude letos slavit 50. výročí založení Pěveckého sboru města Klimkovice, který už doprovázel nejednoho profíka, naposledy třeba letos v květnu Juru Pavlicu. Spolu s Klimkovickými budou na už 40. ročníku tradiční akce ve společenském sále Sanatorií Klimkovice od 17 hodin vystupovat i sbory z družebních měst, ze slovenské Ilavy a polského Mikolowa.

Letos také uplynulo 150 let od vůbec první zmínky o organizovaném zpívání v Klimkovicích, které odstartovalo založením pěveckého sboru Křížkovský. Více k tomu ví a krásně o tom umí vyprávět klimkovický kronikář Jiří Pillich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…