Dětský den v Sanatoriích Klimkovice bude s vojáky mimořádně dobrodružný

09.06.2017 13:12

Mimořádně dobrodružný bude v sobotu 10. června dětský den, který se uskuteční v areálu Sanatorií Klimkovice. Bude se totiž z velké části odehrávat v režii vojáků ze 7. mechanizované brigády.

Dětský den v Sanatoriích Klimkovice bude s vojáky mimořádně dobrodružný
Foto: Archiv autora, Sanatorium Klimkovice
Popisek: Lukáš Hirka na dětském dni v roce 2016

„Přivezeme spousty zajímavé, moderní vojenské techniky,“ prozradil podplukovník Miroslav Vybíhal. K vidění bude několik pásových vozidel včetně těžkého tanku 72CZMA s optoelektronickými přístroji, čtrnáctitunové pásové bojové vozidlo pěchoty 2, které umí plavat, i samohybný minomet PRAM na podvozku. K nejmodernějšímu vybavení armády patří i kolové obrněné vozidlo Pandur, které vojáci představí v jeho průzkumné verzi i s termokamerou, a také lehké obrněné vozidlo IVECO i s kulometem. Chybět nebudou ani různé ruční zbraně. Vojáci navíc předvedou dynamickou ukázku přepadu objektu a také bojové umění musado, které většinou používají. Připojí se k nim též Česká zbrojovka se střelnicí, kde si budou moci malí návštěvníci otestovat vzduchové zbraně a ještě vyhrát sladkou odměnu. Jak jsou na tom s fyzickou kondicí, si děti vyzkoušejí ve vojenském lanovém centru.   

„Zájemci si budou moct všechno osahat, v bojových vozidlech si sednout na místo řidič, velitele vozu, nebo střelce, ale taky si vyzkoušet třeba stísněné prostory vozidel pro převoz posádky. U každého vozidla bude obsluha, která technické detaily ráda vysvětlí,“ doplnil podplukovník Vybíhal.

Vojáci spolupracují při pořádání dětských dnů v Sanatoriích Klimkovice v posledních letech pravidelně. „Je to takové naše malé poděkování lázním, ve kterých se už více než tři roky léčí náš spolubojovník, válečný veterán Lukáš Hirky, který byl v roce 2012 těžce zraněn v Afganistánu. Také tak můžeme prezentovat naši práci veřejnosti a naše kluky to navíc s nadšenými dětmi baví,“ konstatoval Miroslav Vybíhal.  

Kdo přijede, bude mít na co koukat, o různé napínavé ukázky v časeo do 10 do 17 hodin nebude nouze. Předvádět se budou také policejní psi i koně, různé druhy bojových umění včetně kravmagy, boje zblízka a klasické sebeobrany, ale i historické domobrany. Trochu půvabu do programu vnesou svým vystoupením klimkovické mažoretky. Děti se vyřádí na soutěžní stezce o ceny, projedou se na konících, připravena bude kreativní dílna, kolotoče i skákací atrakce. Kvalitní gastronomie Sanatorií Klimkovice se tentokrát představí v podobě bohatého občerstvení pro návštěvníky akce.

V sobotu bude mezi Ostravou a Klimkovicemi využít autobusovou dopravu, linka číslo 64 ve směru z Ostravy - Svinova na Klimkovice - Hýlov bude posílena v časech 9.45, 12.45 a 13.35, v opačném směru pak v časech 15.45 a 16.20. Pořadatelé doporučují k přepravě využít městkou hromadnou dopravu, protože parkování u lázní bude omezeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…