Klimkovice: Koupaliště láká na opravený dětský bazén

02.06.2022 10:11 | Tisková zpráva

Na více než osm milionů korun přišla letos oprava dětského bazénu na koupališti v Klimkovicích, což je pro čtyřapůltisícové město opravdu velká investice. Koupaliště se otevřelo na Den dětí.

Klimkovice: Koupaliště láká na opravený dětský bazén
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

„Dětský bazén na našem koupališti je hojně navštěvovaný, a přestože je areál zdejšího koupaliště skromný, naši občané ho často využívají a mají ho rádi, mnozí na něm strávili kus dětství. Zastaralá technologie čištění nám neumožňovala udržet delší dobu dobrou kvalitu vody a vypouštěná voda navíc zhoršovala životní prostředí. Proto jsme se rozhodli pro poměrně zásadní a nákladný zásah,“ řekl starosta Klimkovic Jaroslav Varga.

Součástí stavebních úprav je instalace nového povrchu z plastové fólie, modernizace stávajících rozvodů vody malého bazénu a instalace nové technologie úpravy vody. Nový povrch s modrou barvou působí velmi přívětivě. Bazén je také doplněn o dechlorační jímku, která řádně vyčistí již použitou vodu před jejím vypuštěním z bazénu do vodního toku. „Jsme rádi, že se nám podařilo jednu z největších letošních investic realizovat i v době, kdy extrémně narostly ceny stavebních materiálů a ztížila se jejich dostupnost. V rekordně krátkém čase čtyř měsíců se areál v části dětského koupaliště a rozlehlých prostor směrem k Polančici změnil k nepoznání,“ doplnil starosta Varga.

Nové technologie, zprovozněné u dětského bazénu, jsou dimenzovány už i pro čištění a nakládání s vodami velkého bazénu. Náročnou stavbu, kterou provázela spousta technologických problémů, provedlo sdružení firem Poolakcent a Vostav Morava. Koupaliště se dvěma bazény, pro dospělé a pro děti, se slavnostně otevřelo ve středu 1. června v 10 hodin. Užít si ho přišly i děti z mateřské školy, které pouštěly po vodě vlastnoručně vyrobené lodičky.

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Klimkovické koupaliště nechal během tří měsíců postavit už Adolf Hitler v čtyřicátých letech 20. století. Po roce 1989 to bylo první soukromé koupaliště na Moravě. Je unikátní hlavně zdrojem vody, kterým je nedaleký přírodní pramen ústící do studny, z níž se dříve zásoboval i lihovar. Jde o pitnou, mimořádně čistou vodu, která vystačí pro obě nádrže.

Areál se opravuje postupně už několik let. V roce 2015 město zakoupilo čističku pro velký bazén. V roce 2020 se utěsňovala vana velkého bazénu, aby z něj neunikala voda, loni do něj město nechalo vybudovat nové rozvody vody.

Dříve měli koupaliště v pronájmu soukromí provozovatelé, loni město poprvé svěřilo jeho provoz klimkovickým zahrádkářům a skautům, kteří se osvědčili. Proto se o něj budou starat i letos, budou zajišťovat i fungování občerstvovny Věchýtek. Stejně jako v minulé roce bude i letos vstup na koupaliště zdarma. Otevřeno bude podle počasí. Už od loňska je mezi atrakcemi pevně nainstalovaná loďka, upravuje se ještě klouzačka, k dispozici jsou kuželky a hřiště na volejbal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…