Kolín díky projektu Smart Metering efektivněji hospodaří s pitnou vodou

25.12.2023 16:28 | Tisková zpráva

Město Kolín je jedno z nejpokrokovějších měst v ČR v rámci využívání a zavádění stále nových smart technologií. A patří sem i projekt Smart Metering Kolín, chytrý vodoměr a zákaznický portál, který vznikl ve spolupráci města Kolín, vlastníka vodovodní infrastruktury Vodohospodářského sdružení Kolín, a provozovatele vodovodu Energie AG Kolín a.s..

Kolín díky projektu Smart Metering efektivněji hospodaří s pitnou vodou
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Hlavními funkcemi tohoto chytrého řešení je např. monitoring stavu událostí zaznamenaných na vnitřní vodovodní síti v reálném čase, detekce neobvyklých událostí (např. úniku vody), přesné indukční měření spotřeby vody nebo i jednodušší sběr dat pro odečty.

Tento projekt byl vybrán mezi 15 finalistů ze 107 přihlášených projektů a získal v rámci soutěže „Smart City 2023“ zvláštní cenu poroty v oblasti digitalizace. Porota složená zejména ze zástupců vědecké obce ocenila přínos občanům a současně společnou snahu vlastníka a provozovatele o co nejefektivnější hospodaření s pitnou vodou. Cenu si na slavnostním vyhlášení 7. 12. 2023 v Kongresovém centru Praha převzala Ing. Dagmar Slánská, jednatelka Vodohospodářského sdružení Kolín, a Bc. Tomáš Holub, vedoucí projektu za společnost Energie AG Kolín a.s. ze skupiny ENERGIE AG BOHEMIA s.r.o.   

Organizátorem soutěže je nevládní nezisková organizace Smart City Innovations Institut, z.ú. Cílem této organizace je především podpora projektů Smart City a Smart Region v České republice. Mezi přední aktivity této organizace patří identifikace a oceňování navrhovaných chytrých řešení a dlouhodobých strategií z nejrůznějších oblastí na regionální, národní i mezinárodní úrovni. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…