Kopřivnice: MAS Lašsko připravuje strategii a žádá o spolupráci

22.12.2014 20:16

Místní akční skupina (MAS) Lašsko, do níž spadá i území Kopřivnice, připravuje strategii rozvoje regionu. Za účelem správného identifikování potřeb a zacílení programů, které mohou přinést finanční pomoc při zkvalitňování života v regionu, žádá podnikatele a neziskové organizace o vyplnění dotazníku.

Kopřivnice: MAS Lašsko připravuje strategii a žádá o spolupráci
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Místní akční skupiny jsou organizace, které vznikají společným partnerstvím veřejného, podnikatelského a soukromého sektoru ve vymezeném území. Jejich cílem je na základě spolupráce aktivních lidí podporovat a rozvíjet místní prostředí a zvyšovat kvalitu obyvatel dané oblasti. Výsledky komunitní spolupráce jsou zhodnoceny ve strategiích jednotlivých MAS, na jejichž základě mohou regiony čerpat finanční prostředky poskytované z Evropské unie.

V České republice v současnosti existuje 179 místních akčních skupin, z toho 13 v Moravskoslezském kraji. MAS Lašsko vznikla v roce 2006 a zahrnuje 16 obcí ze správních území Kopřivnice, Nového Jičína a Frenštátu pod Radhoštěm, v nichž žije více než 86 000 obyvatel. V současné době je hlavní činností organizace příprava Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Lašsko, díky níž bude mít náš region možnost čerpat finanční prostředky z Evropské unie v novém programovacím období 2014-2020. „K přípravě strategie potřebujeme i Váš zájem o dění v regionu, tak abychom dokázali správně zhodnotit potřeby zdejších subjektů a správně zacílili na operační programy, které nám mohou přinést finanční pomoc při zkvalitňování života v našem regionu,“ žádají pracovníci organizace. Více informací o MAS Lašsko naleznete na www.maslassko.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…