Kopřivnice zmapuje nekuřácké provozovny

19.04.2014 21:11

Město Kopřivnice se rozhodlo podpořit provozovatele restauračních zařízení, kteří svým hostům zajišťují zdravé prostředí. Proto se chystá zmapovat, označit a propagovat nekuřácké provozovny, a pomoci tak Kopřivničanům při výběru podniků, v nichž se chtějí stravovat nebo trávit svůj volný čas.

Kopřivnice zmapuje nekuřácké provozovny
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Majitelé cukráren, kaváren, restaurací či jídelen mají možnost získat certifikát „Nekuřácká provozovna města Kopřivnice“, pokud ve svém zařízení vytvoří místo, kde budou hosté chráněni před vlivy pasivního kouření. Podmínkou pro získání nejnižší kategorie certifikátu (1 hvězda) je minimálně samostatná místnost určená výhradně nekuřákům po celou dobu provozu. Vyšší kategorii (2 hvězdy) obdrží plně nekuřácké podniky a nejvyšší kategorií (3 hvězdy) se budou moci chlubit provozovny s bezbariérovým vstupem nebo zařízení splňující hledisko služeb přátelských rodině, tedy zařízení s dětským koutkem, prostorem pro kočárky, přebalovacím pultem apod. Dodržování stanovených podmínek bude kontrolovat hodnotitelský tým složený ze zástupců živnostenského úřadu, městské policie a vybraných odborů městského úřadu.

Certifikované místo bude označeno jednoduchým grafickým symbolem a získá možnost bezplatné prezentace na webových stránkách města, což umožní zvýšení návštěvnosti hostů vyhledávajících nekuřácké prostředí. Přihlásit se mohou všechny provozovny poskytující nějakou formu občerstvení.  Pokud Vás projekt zaujal, chcete přihlásit vlastní podnik, případně máte tip na oblíbenou nekuřáckou restauraci ve městě, kontaktujte odbor sociálních věcí a zdravotnictví písemně na adrese Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice, nebo prostřednictvím e-mailu martina.svrckova@koprivnice.cz.

Termín pro odevzdání přihlášek je stanoven na 9. května 2014, a poté bude následovat ověření plnění podmínek hodnotitelským týmem. Přehled certifikovaných nekuřáckých provozoven v Kopřivnici bude veřejnosti a médiím představen 30. května u příležitosti Světového dne bez tabáku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…