Kroměříž: Květiny ozdobí výstaviště i kostel sv. Jana Křtitele

24.08.2016 7:29

Prodejní zahradnická výstava Floria LÉTO 2016, tentokrát s podtitulem „Květinová galerie“, se chystá v Kroměříži ve dnech 25. - 28. srpna. Květiny orámují unikátní expozici charitativních fotografií českých osobností, které byly pořízeny na podporu dětí z kojeneckých ústavů. Snímky s miminky, na kterých se představí například Vojtěch Dyk, Tatiana Vilhelmová, Ondřej Brzobohatý nebo Petra Kvitová, nafotila slavná fotografka Nguyen Phuong Thao.

Kroměříž: Květiny ozdobí výstaviště i kostel sv. Jana Křtitele
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Výzdobu budou stovky odrůd řezaných květin vrcholného léta, které na 40. jubilejní ročník výstavy dodají čeští zahradníci. „Lidé budou moci obdivovat například lilie, jiřiny, mečíky či růže. Nebudou chybět kaktusy a sukulenty, trvalky, vodní rostliny, okrasné keře či bylinky,“ popisuje manažer výstavy Vojtěch Zahradník. Vše doplní díla uměleckých sochařů, sklářů, řezbářů a malířů.

„Letos se výstava nově rozšíří i mimo areál výstaviště Floria, návštěvníci si budou moci prohlédnout také květinami vyzdobený kostel sv. Jana Křtitele v Kroměříži, jednu z nejvýznamnějších barokních dominant města,“ doplňuje Zahradník.

Bohatý doprovodný program i soutěž o nejlepší vdolek

Kromě řezaných květin si na akci mohou lidé projít prodejní výstavu Klubu kaktusářů Frailea Kroměříž, ale i expozici sukulentů a balkonových rostlin, či moderní i historickou zemědělskou techniku. „Návštěvníci si budou moci prohlédnout výstavu drobného zvířectva, nebo si zakoupit široký sortiment potřeb pro dům a zahradu. K dispozici bude i unikátní hřiště Dětský svět s množstvím prolézaček, skluzavek a jiných atrakcí. Pro děti jsme navíc po celou dobu akce připravili herní program a soutěže,“ dodává Zahradník. V rámci doprovodného programu vystoupí Vlasta Horváth, Martin Maxa, nebo tradiční dechovka Moravská veselka.

Chybět nebude ani soutěž pro všechny amatérské gurmány. Návštěvníci se totiž mohou přihlásit do soutěže o nejlepší vdolek. Upečené vdolky pak stačí přinést poslední výstavní den 28. srpna 2016 do 12 hodin přímo na výstaviště Floria. Tři nejlepší budou odměněny poukázkami na nákup. Bližší informace najdete ZDE

Kdy:
25.–28. 8. 2016,
otevírací doba 9.00–17.00

Kde:
Výstaviště Floria Kroměříž (ZDE)

Za kolik:
Základní vstupné je 90 Kč,
vstupné pro rodiny je 200 Kč + další zvýhodněné vstupné

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…