Kroměříž: Letošní vánoční strom přivezou z Gorkého ulice

26.10.2017 21:16

Velké náměstí v Kroměříži letos rozzáří strom, který momentálně stojí na soukromém pozemku v Gorkého ulici. „Jedná se o smrk pichlavý, který je vysoký zhruba devět metrů a který byl vysazen asi před třiceti lety,“ uvedl místostarosta Marek Šindler. Strom roste v předzahrádce domu číslo popisné 3092.

Kroměříž: Letošní vánoční strom přivezou z Gorkého ulice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Smrk se začíná vyklánět kvůli tomu, že roste blízko domu. Majitelé se jej proto rozhodli z bezpečnostních důvodů odstranit. Požádali o povolení jeho kácení odbor životního prostředí, který souhlasil. Strom tak přispěje k atmosféře letošních Vánoc v Kroměříži,“ dodal Martin Posolda z odboru správy majetku města a služeb.

Loni Velké náměstí na Vánoce krášlil také smrk pichlavý. Přivezen byl z ulice Pod Barbořinou, městu ho daroval také soukromý majitel. Letos se vánoční strom na Velkém náměstí rozsvítí ve středu 6. prosince, loni to přitom bylo už 24. listopadu.

Advent na radnici

Radnice termín změnila, neboť nově bude od Mikuláše až do 22. prosince souvislý program. Od rozsvícení stromu až do neděle 10. prosince totiž bude probíhat na Velkém náměstí mikulášský jarmark a v pondělí 11. prosince začne Advent na radnici, který potrvá až do zmíněného 22. prosince.

Advent na radnici stejně jako v loňském roce promění dvůr Starého pivovaru a radnice v kouzelné místo s vánoční atmosférou, světelnou výzdobou a opravdovým sněhem. Připraveny budou stánky s pochutinami, drobnými dárky i ozdobami, posezení i kulturní program s koncerty, divadelními představeními, sportovními aktivitami, vystoupením dětí ze škol a kroužků, dílničkami pro malé i velké a promítáním filmů s vánoční tematikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…