Kroměříž: V Páleníčkově ulici před Základní školou Slovan je nově jednosměrka

06.04.2018 11:32

Nové dopravní značení je ode dneška v Páleníčkově ulici před Základní školou Slovan. V úseku od ulice Vrchlického po ulici Máchova je nově zaveden jednosměrný provoz. Pro cyklisty zde byl navíc vyznačen nový cyklopruh.

Kroměříž: V Páleníčkově ulici před Základní školou Slovan je nově jednosměrka
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Důvodem je hlavně bezpečnost dětí, jejich rodičů i cyklistů. Od tohoto opatření si slibujeme, že se výrazně sníží počet potenciálních nehodových situací. Rodiče, kteří vezou děti do školy a ze školy, se po jejich vyložení či naložení nebudou muset v ulici složitě otáčet a vyjíždět zpět k ulici Vrchlického,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

V ulici je nově umístěn zpomalovací práh. „Nejvyšší povolená rychlost zde byla snížena na 20 kilometrů za hodinu,“ popsal Vlastimil Foltýn z radničního odboru služeb. Nová je i žlutá čára před přechodem pro chodce od Prioru k základní škole. Naopak odstraněny byly kovové sloupky bránící průjezdu ulicí Páleníčkovou ke křižovatce s ulicí Máchova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…